Ελλάδα

«Βράζει» η ΕΛΑΣ με πάνω από 2.000 θετικά κρούσματα

elas-nixta

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ», τονίζει ο Τ. Θεοδωρικάκος

Η Όμικρον «χτυπά» την ΕΛΑΣ, με πάνω από 2.000 αστυνομικούς να έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου καταγράφονται τα περισσότερα ενεργά κρούσματα, με τουλάχιστον 825 να έχουν επιβεβαιωθεί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο περιθώριο της συνάντησή του με τον πρύτανη του ΑΠΘ, ρωτήθηκε, αν τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν προκαλέσει προβλήματα στην Ελληνική Αστυνομία και απάντησε πως «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσει».

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια. Θέλω να σας αναφέρω ότι ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι μόλις 20 από τη συνολική δύναμη των 56.500 και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και υλοποίηση των σχεδιασμών ώστε η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρει το κρίσιμο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες».

Δείτε επίσης