Ελλάδα

«Τη χτύπησα γιατί πήγε σε φιλικό σπίτι μόνη της» δήλωσε στην ομολογία του ο 34χρονος Αιγύπτιος - «Ήθελε να με σκοτώσει» κατέθεσε η 30χρονη

omiria-drastis

Ο δράστης οδηγήθηκε στη φυλακή για δύο κακουργήματα

«Δεν πέρασε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί μου, προτίμησε να πάει σε φιλικό σπίτι». Αυτό επικαλέστηκε στην ομολογία του ο 34χρονος Αιγύπτιος, που ξυλοκόπησε άγρια την 30χρονη σύντροφό του, ανεβάζοντας μάλιστα live στα social media, αφού πρώτα την είχε απαγάγει, κρατώντας την όμηρο επί ώρες.

Ο 34χρονος, που μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία της αστυνομίας, απειλούσε ότι θα ανατινάξει την πολυκατοικία, κρατώντας μία φιάλη υγραερίου, οδηγήθηκε στη φυλακή.

Κρίθηκε προφυλακιστέος για δύο κακουργήματα, την αρπαγή και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της άτυχης κοπέλας, αφού ο εισαγγελέας αναβάθμισε το κατηγορητήριο με συμπληρωματική ποινική δίωξη.

Την είχε αρπάξει με τη βία από σπίτι στο Γαλάτσι και την είχε οδηγήσει στο διαμέρισμα της οδού Αλκιβιάδου, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου για ώρες τη χτυπούσε βάναυσα, κάνοντας ταυτόχρονα ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο. Παράλληλα, ο κατηγορούμενος απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου και χρειάστηκε να οργανωθεί μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ειδικό διαπραγματευτή, ώστε τελικά ο 34χρονος να συλληφθεί.

Στην απολογία του υποστήριξε πως χτύπησε την 30χρονη, γιατί δεν πέρασε μαζί του το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς και προτίμησε να πάει σε φιλικό σπίτι.

«Μόνο τη χτύπησα. Ήμουν πολύ εκνευρισμένος, γιατί δεν βρεθήκαμε με τη σύντροφό μου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Εκείνη βγήκε μόνη της, δεν απαντούσε στις κλήσεις μου και ανέβαζε βίντεο στο Facebook από την έξοδό της, γεγονός που με στεναχώρησε. Δηλώνω μετανιωμένος για την πράξη μου και ζητώ συγγνώμη», είπε στον ανακριτή.

«Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έκανε το ανθρώπινο, να αυξήσει την ποινική δίωξη με το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας», δήλωσε στο μεταξύ από την πλευρά του, ο δικηγόρος του θύματος Κωνσταντίνος Γώγος.

Η 30χρονη κατέθεσε τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του κατηγορούμενη για ώρες.

«Άρχισε να με χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο, στα μάτια, στα αυτιά. Έτρεχε αίμα. Με χτυπούσε συνέχεια και όταν σταματούσε, μου έλεγε: Δεν με νοιάζει αν έρθει η αστυνομία. Εγώ δεν έχω τίποτα να χάσω, θα σε σκοτώσω και ας πάω φυλακή. Πήρε ένα σουγιά, τον έβαλε στον λαιμό μου και πήγε να με σκοτώσει. Μετά ευτυχώς χτύπησε το κουδούνι. Εκείνη την ώρα πραγματικά πίστευα ότι ήθελε να με σκοτώσει. Την ώρα εκείνη έλεγε μια προσευχή που λένε οι Μουσουλμάνοι πριν σφάξουν ζώο ή άνθρωπο. Ευτυχώς χτύπησε το κουδούνι και σταμάτησε», ανέφερε η 30χρονη.

Η ίδια στη συμπληρωματική της κατάθεση, περιέγραψε, τι έκανε ο 34χρονος μόλις διαπίστωσε πως στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα είχε φτάσει η αστυνομία: «Μόλις είδε ότι ήταν δύο αστυνομικοί στο μπαλκόνι, μπήκε στην κουζίνα και έκοψε τη σωλήνα της φιάλης του υγραερίου. Πήρε τη φιάλη, την άνοιξε, προσπάθησα να πάρω τον αναπτήρα από το χέρι του και με έσπρωξε. Είπε στους αστυνομικούς να φύγουν γιατί θα μας ανατίναζε όλους».

Δείτε επίσης