Ελλάδα

Μήνυμα φώτισης σε δύσκολους καιρούς - Οι εορτασμοί σε όλη τη χώρα (pics+vid)

Μήνυμα φώτισης σε δύσκολους καιρούς - Οι εορτασμοί σε όλη τη χώρα (pics+vid)

Στο λιμάνι του Πειραιά έδωσε το «παρών» η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας

Μήνυμα φώτισης στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η Ελλάδα και ο κόσμος γενικότερα αποτέλεσε ο σημερινός εορτασμός των Φώτων, όπου λόγω του κορωνοϊού και της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης «Όμικρον» έγινε με περιορισμούς και αυξημένα μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα, με μεγάλη λαμπρότητα έγινε και φέτος στο πρώτο λιμάνι της χώρας η τελετή του Αγιασμού των υδάτων χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Εκεί, έδωσε το «παρών» η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων έπιασαν τον Σταυρό. Νωρίτερα, στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία.


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την ευχή αυτή να είναι η τελευταία χρονιά που η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων τελείται υπό αυτές τις συνθήκες, ενώ ζήτησε από τους ανεμβολίαστους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.


Στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας, περισσότερα από 30 άτομα βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Εν τέλει, τον Σταυρό έπιασε ένας 23χρονος, που στην πορεία τον παρέδωσε στον μητροπολίτη Πατρών, Χρυσόστομο.


Αμέσως μετά, ο μητροπολίτης δώρισε στο 23χρονο έναν σταυρό, ο οποίος με την σειρά του τον χάρισε σε μία 9χρονη, που είχε πέσει μαζί με τους υπόλοιπους κολυμβητές στα νερά του λιμανιού.

Μιλώντας για τη πράξη του 23χρονου, ο μητροπολίτης την χαρακτήρισε, «πολύ συγκινητική».

Στη Θεσσαλονίκη ο Καθαγιασμός των Υδάτων έγινε στον Θερμαϊκό Κόλπο, με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού.


https://youtu.be/49ANyuRuKVY

Στη Λάρισα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε στην Γέφυρα του Πηνειού, ενώ στα Ιωάννινα η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη Λίμνη των Ιωαννίνων, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί με απόφαση του Μητροπολίτη Μάξιμου.


Στην Άρτα, σε συνεννόηση της Μητρόπολης με τον Ιατρικό Σύλλογο, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί φέτος η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Αράχθου ενώ ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. Επίσης, από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ανακοινώθηκε κάτι αντίστοιχο.


Δείτε επίσης