Ελλάδα

Περισσότερα από 11.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό το Σαββατοκύριακο

paidia

Πάνω από 11.000 παιδιά που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό το Σαββατοκύριακο

Κάτι που σημαίνει πως αρκετοί μαθητές δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν αύριο στα θρανία εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον.

Πόσα κρούσματα βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο σε παιδιά


Ειδικότερα το Σάββατο τα κρούσματα στο ηλικιακό γκρουπ 0-17 ετών ήταν 7.479 (σε σύνολο 37.676), ενώ σήμερα διαπιστώθηκαν 3.980 μολύνσεις στην ίδια ηλικία (σε σύνολο 18.592 κρουσμάτων). Σύνολο 11.459 κρούσματα.


Φαίνεται λοιπόν πως τα κρούσματα σήμερα σε παιδιά ήταν ιδιαίτερα υψηλά σήμερα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση το επόμενο διάστημα εξαιτίας της κινητικότητας την περίοδο των εορτών.

Σε μία προσπάθεια να ανακόψει την διασπορά της παραλλαγής Όμικρον σε σχολεία, η κυβέρνηση μόνο για αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 3 self test, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύσει ξανά το σύστημα «Τρίτη-Πέμπτη».

Η κορύφωση δεν έχει έρθει ακόμη


Πάντως οι ειδικοί ήδη βλέπουν αύξηση στα κρούσματα ηλικίας 0-17 ετών, παρά το γεγονός πως υπήρξε μία σταθεροποίηση σε αυτή την ηλικία τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

«Κατά την περίοδο της εμφάνισης της μετάλλαξης Όμικρον του κοροναϊού, η οποία συνέπεσε με την περίοδο των διακοπών αν και τα κρούσματα αυξήθηκαν ως απόρροια της γενικότερης εκτόξευσης των κρουσμάτων, το ποσοστό συμμετοχής των παιδιών έπεσε δραματικά στο 15%».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καθημερινά κρούσματα μεταξύ 4.000 και 5.000 παιδιών, που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τα 50.000 στα παιδιά και με αυτά τα στοιχεία ερχόμαστε τώρα να ανοίξουμε τα σχολεία» είπε ο κ. Τζανάκης σήμερα στο Open, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της παράτασης μιας εβδομάδας στο άνοιγμα των σχολείων.

Ενεργά ονομάζουμε τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο 14ήμερο όπως ξεκαθάρισε, διευκρινίζοντας ότι κάποια από αυτά, τα περισσότερα δεν μεταδίδουν. Μεταδίδουν αυτά που βρίσκονται στο τελευταίο 7ήμερο, 10ήμερο άρα αυτά θα έχουν εντοπιστεί με τα self test και δεν θα πάνε στο σχολείο, σημείωσε.

Δείτε επίσης