Ελλάδα

Άκης Τσελέντης για Φλώρινα: Πιστεύουμε πως ήταν ο κύριος σεισμός

tselentis

Η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό είναι πολύ μικρή

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα ήταν ο κύριος τόνισε ότι Άκης Τσελέντης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα δείχνει ότι βαίνει ομαλά η σεισμική ακολουθία.

Ειδικότερα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προειδοποίησε ότι επειδή το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μικρό η ακολουθία θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό «ακόμα για ημέρες, πιθανόν και εβδομάδες».

Επίσης, δήλωσε ότι η πιθανότητα για μεγαλύτερο σεισμό είναι πολύ μικρή και πως η αιτία που έγινε τόσο αισθητή η δόνηση είναι γιατί έγινε πολύ κοντά στην πόλη της Φλώρινας.

«Είναι ένα ρήγμα δυτικά της Φλώρινας το οποίο δεν ήταν γνωστό, ήταν ένα παρακλάδι του ρήγματος που είναι γνωστό. Αλλά αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω είναι ότι είχαμε ένα βεβαρυμμένο ιστορικό στην περιοχή αρκετά χρόνια πριν. Δηλαδή το 1994 είχαμε 5,9 κοντά στα 6 ρίχτερ 40 χλμ από τη Φλώρινα από άλλο ρήγμα», τόνισε ο καθηγητής.

Πρόσθεσε ότι η ευρύτερη περιοχή όπως φαίνεται δίνει ισχυρούς σεισμούς αναφέροντας ότι τον Νοέμβριο του 1967 έγινε σεισμός 6,6 ρίχτερ αλλά στα 100 χλμ.

Δείτε επίσης