Ελλάδα

Περισσότερα από 15.000 κρούσματα έχουν εντοπιστεί από self test σε μαθητές και καθηγητές

Περισσότερα από 15.000 κρούσματα έχουν εντοπιστεί από self test σε μαθητές και καθηγητές

Πηγές του υπουργείου Παιδείας σχολιάζουν ότι αυτά τα εν δυνάμει κρούσματα δεν θα είχαν βρεθεί, σε περίπτωση που δεν λειτουργούσαν ξανά τα σχολεία

Περισσότερα από 15.000 κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί μέσω των self test που έγιναν από μαθητές και καθηγητές για την επιστροφή τους στα σχολεία.

Αυτό μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ενώ πηγές του υπουργείου Παιδείας σχολιάζουν ότι αυτά τα εν δυνάμει κρούσματα δεν θα είχαν βρεθεί, σε περίπτωση που δεν λειτουργούσαν ξανά τα σχολεία, αλλά θα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην κοινωνία χωρίς να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού.

«Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Με σκοπό να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία, ελέγχθηκαν συνολικά 1,6 εκατ. άνθρωποι, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο ταυτόχρονο έλεγχο πληθυσμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τις προηγούμενες φορές, στους ελέγχους των σχολείων ο αριθμός ήταν μικρότερος, καθώς ελέγχονταν μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ πλέον ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι.

Δείτε επίσης