Ελλάδα

«Όλα ανοιχτά» για τα μέτρα στα σχολεία - Νέο self test απόψε για μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Όλα ανοιχτά» για τα μέτρα στα σχολεία - Νέο self test απόψε για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Πηγές του υπουργείου Παιδείας σχολιάζουν ότι τα κρούσματα που εντοπίστηκαν από τα self test δεν θα είχαν βρεθεί αν δεν λειτουργούσαν ξανά τα σχολεία

Το πρώτο κουδούνι του 2022 ήχησε σήμερα, Δευτέρα, με αυστηρά πρωτόκολλα, ενώ στα self test που έγιναν από μαθητές και εκπαιδευτικούς εντοπίστηκαν περισσότερα από 15.000 κρούσματα, με τη Μίνα Γκάγκα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναθεώρηση των μέτρων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί απόψε θα κάνουν πάλι self test, καθώς την τρέχουσα εβδομάδα πρέπει να διενεργηθούν τρία συνολικά.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας σχολιάζουν ότι τα κρούσματα που εντοπίστηκαν από τα self test δεν θα είχαν βρεθεί αν δεν λειτουργούσαν ξανά τα σχολεία, αλλά θα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην κοινωνία χωρίς να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού.

Την ίδια ώρα, η Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι «είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα», με αφορμή την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Η ίδια σημείωσε ότι «είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα», ενώ έδωσε συγχαρητήρια για την διανομή των 7 εκατ. self test για το άνοιγμα των σχολείων. «Νομίζω ότι είναι επίτευγμα το ότι δόθηκαν πάνω από 7 εκατ. τεστ, υπάρχουν.

Πολλοί λίγοι είναι που δεν κατάφεραν να πάρουν τεστ και σε αυτούς στείλαμε τα τεστ στα σχολεία. Για το ότι δόθηκαν 7 εκατομμύρια τεστ αξίζουν συγχαρητήρια», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο επτάμηνο, εντός της χώρας αλλά όχι εκτός, έκανε σύσταση «να γίνεται τεστ ακόμα κι αν πάει κάποιος στο Παρίσι», επισημαίνοντας πως «αυτό που δείχνουν τα δεδομένα είναι ότι, μετά τον 4ο μήνα να μειώνονται τα αντισώματα, ότι η 3η δόση προστατεύει περισσότερο από την Όμικρον».

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 50 ετών, απάντησε πως «δεν έχουμε συζητήσει κάτι για τους άνω των 50, αυτό που έχουμε δει είναι ότι, για τους άνω των 60 υπάρχει θέμα στις ΜΕΘ».

Τέλος, σχετικά με τη βεβαίωση γιατρού που θέλει ο ΕΦΚΑ για να πληρωθεί η άδεια νόσησης από κορωνοϊό σε εργαζόμενους, αφού σχολίασε ότι, «φτάνει το rapid test» για την αποζημίωσή του, διαβεβαίωσε πως «θα το λύσουμε σήμερα».

Δείτε επίσης