Ελλάδα

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Θα δείξει τα δόντια της τις επόμενες ώρες

xionia

Ποιες περιοχές αναμένεται να χτυπήσει το «κύμα» κακοκαιρίας τος επόμενες ώρες, που εντοπίζονται προβλήματα

Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι τις επόμενες ώρες, με την κακοκαιρία «Διομήδης» να δείχνει τα δόντια της στη χώρα. έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη χώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Διομήδης».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, το επόμενο 24ωρο αναμένεται να φτάσει και στην Αττική με πιθανή χιονόπτωση.

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έκανε αισθητή την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα με σφοδρή χιονόπτωση και πτώση της θερμοκρασίας στη Φλώρινα, την Κοζάνη, την Ημαθία και τα Μετέωρα. Το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζεται με ακόμα πιο έντονα φαινόμενα.

Στο μεταξύ, ένα λευκό πέπλο χιονιού απλώθηκε σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με πολλά προβλήματα να παρουσιάζονται στο οδικό δίκτυο Νάουσας – Σελίου από πτώσεις δέντρων που υποχώρησαν από το βάρος του χιονιού, κόβοντας την κυκλοφορία.

Σε μια απέραντη λίμνη μετατράπηκε ο δρόμος προς τα Φάρσαλα, όταν από την σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρησε κατά τόπους το οδικό δίκτυο, με πτώσεις βράχων να διακόπτουν την κυκλοφορία.

Ακόμα και σκαπτικά μηχανήματα επιστράτευσε ο δήμος στο χωριό Βαμβακού σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης από τις χιονοπτώσεις στους ορεινούς δήμους του νόμου Καρδίτσα, ενώ φούσκωσε ο ποταμός Καράμπαλης από τις βροχοπτώσεις με την στάθμη του νερού να έχει ανέβει περίπου στο ένα μέτρο κάτω από την γέφυρα.

Δύο άτομα εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους σε επαρχιακό δρόμο της Λάρισας όταν μεγάλος όγκου νερού συσσωρεύτηκε την ώρα που το όχημα βρισκόταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να σβήσει η μηχανή.

Εικόνες αποκάλυψης στον δήμο Αγιάς Λαρίσης με την αφρισμένη θάλασσα να έχει καλύψει τα πάντα στο παραλιακό μέτωπο, το λιμάνι να έχει κατά τόπους υποχωρήσει και συνεργεία του δήμου να δίνουν μάχη με την κακοκαιρία για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νησί της Καλύμνου με ολική καταστροφή σε πολλές περιοχές του νησιού από πτώσεις βράχων και φερτών υλικών.

Στη Χίο, το λιμάνι μετατράπηκε σε μια απέραντη λίμνη όταν η θάλασσα φούσκωσε και βγήκε στην στεριά, ενώ στο Πυθαγόρειο Σάμου τμήμα βράχου αποκολλήθηκε και στην περιοχή Ρεματάκι με αποτέλεσμα να κλείσει ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί στη Μαρίνα Πυθαγορείου.

Εκκενώθηκε το Ανωχώρι Φαρσάλων


Δείτε επίσης