Ελλάδα

Πρώτη δίκη για το MeToo: Έφτασε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος και η 21χρονη με την οικογένειά της

ΔΙΚΗ ΤΟΥ 39ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

O 39χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση

Χέρι - χέρι έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η 21χρονη με τη μητέρα της, που κατηγορεί τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση όταν ήταν ανήλικη, ενώ αυτή είναι η πρώτη δίκη που γίνεται στο πλαίσιο του ελληνικού MeToo.

Ειδικότερα, ο 39χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση, ενώ για την υπόθεση θα καταθέσει και η Σοφία Μπεκατώρου που έχει ήδη φτάσει στο δικαστήριο.


Σημειώνεται ότι ο προσωρινά κρατούμενος προπονητής έχει ομολογήσει ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με την κοπέλα, όταν ήταν ακόμη ανήλικη.

Υπενθυμίζεται ότι 21 ετών σήμερα παθούσα, με τη στήριξη και συμπαράσταση της κ. Μπεκατώρου, είχε καταγγείλει πριν έναν χρόνο στον Εισαγγελέα όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της επιβεβαιώνοντας όσα είχε ήδη καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση της, η Ολυμπιονίκης.


Ο προπονητής είχε συλληφθεί με ταχύτατες διαδικασίες στο νησί που κατοικούσε και είχε μεταφερθεί στην Εισαγγελία της Αθήνας και εν συνεχεία στο ανακριτικό γραφείο όπου απολογούμενος είχε αρνηθεί τις πράξεις που του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί πως η ερωτική του σχέση με την ανήλικη ξεκίνησε όχι όταν εκείνη ήταν 11 χρονών αλλά αργότερα . Επικαλέστηκε επίσης «συναίνεση» του θύματος ενώ ενώπιον της ανακρίτριας είχε πει πως αγαπά ακόμη το θύμα και πως η 21χρονη θα πρέπει «να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ».


Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα για την παραπομπή στο δικαστήριο του προπονητή, ο κατηγορούμενος «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της». Ο εισαγγελικός λειτουργός μάλιστα τονίζει πως ο 39χρονος «χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

Δείτε επίσης