Ελλάδα

Κρούσματα: Άλμα χθες, πτώση σήμερα - Μένουν τα μέτρα

eodi

Εκτιμάται ότι σήμερα τα θετικά τεστ θα κινηθούν πάνω από τις 20.000, κάτω όμως από τις 30.000

Μειωμένος αναμένεται να είναι ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων, καθώς τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα έχουν δείξει 16.000 μολύνσεις.

Αυτό τόνισε στο CNN Greece, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το μεσημέρι αναμένονται τα δεύτερα αποτελέσματα από τα τεστ, τα οποία θα καθορίσουν τον ακριβή αριθμό. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκτιμάται ότι σήμερα τα θετικά τεστ θα κινηθούν πάνω από τις 20.000, κάτω όμως από τις 30.000.

Την ίδια ώρα, βέβαιη πρέπει να θεωρείται η παράταση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την καταπολέμηση της διασποράς της μετάλλαξης «Όμικρον», με την επιτροπή των Ειδικών να συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, ενώ ενδέχεται να χαλαρώσουν κάποιοι περιορισμοί.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να επανέλθει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση από τις 17 Ιανουαρίου, όμως, τα καταστήματα θα εξακολουθήσουν να κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, στο «τραπέζι» βρίσκεται και η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, άνω των 1000 ατόμων που ίσχυαν μέχρι τώρα δηλαδή, αλλά αποκλειστικά για τους πλήρως εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

Δείτε επίσης