Ελλάδα

Εβδομάδα - εβδομάδα η αξιολόγηση των μέτρων για την «Όμικρον»

estiasi-10

Παρόλο που τις τελευταίες μέρες ακουγόταν ότι μπορεί να αρθεί η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και στη διασκέδαση, οι ειδικοί υποστήριξαν ότι το μέτρο αυτό δεν πρέπει να αρθεί στην παρούσα φάση

Την παράταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τις 23 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Ειδικών, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της μετάλλαξης «Όμικρον», με την εστίαση να παραμένει χωρίς μουσική, ενώ η αξιολόγηση των περιορισμών θα γίνεται κάθε εβδομάδα.

Ειδικότερα, μετά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να παραταθούν, αφού βάσει της προηγούμενης απόφασης, οι περιορισμοί ίσχυαν έως τις 16 Ιανουαρίου.

Παρόλο που τις τελευταίες μέρες ακουγόταν έντονα ότι μπορεί να αρθεί η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και στη διασκέδαση, οι ειδικοί υποστήριξαν ότι το μέτρο της μουσικής δεν πρέπει να αρθεί στην παρούσα φάση.

Η δεύτερη αλλαγή αφορούσε στην αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων, από το 10% στο 20%, αλλά ούτε αυτό άλλαξε.

«Πρόωρο να πάμε σε χαλάρωση»


Δείτε επίσης