Ελλάδα

Για ύφεση μιλά ο Σαρηγιάννης και προβλέπει κάτω από 3.000 κρούσματα στο τέλος του μήνα

omikron3

Έκανε λόγο για αποκλιμάκωση, που ήρθε 8-10 ημέρες νωρίτερα

Την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας στη χώρα εξέφρασε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος αφού τόνισε ότι «αφήσαμε πίσω τις προβλέψεις για 50.000 κρούσματα», ανέφερε ότι «σε 2 εβδομάδες από τώρα μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα».

Παραχωρώντας συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής επισήμανε ότι «είμαστε σε φάση ύφεσης» και πως «μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση που ήρθε 8 με 10 ημέρες νωρίτερα».

Αναφερόμενος στις ηλικές 18-29, ο κ.Σαρηγιάνης είπε «η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει μεγάλη δυνατότητα διασποράς, πρέπει να διατηρηθεί η έλλειψη επαφών».

Όταν του ζητήθηκε να προβλέψει πόσα κρούσματα θα καταγραφούν σήμερα, είπε ότι «θα είμαστε γύρω στις 22.000 και κάτι», συμπληρώνοντας ότι στα τέλη του Ιανουαρίου, «αν διατηρήσουμε τα μέτρα, κι αν τηρήσουμε όπως τα τηρήσαμε φοβούμενοι, μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα».

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε το εμβολιασμό» και πως «παρά το γεγονός ότι η Όμικρον έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά, ο κίνδυνος νοσηλειών υπάρχει».

Δείτε επίσης