Ελλάδα

Αναβλήθηκε η δίκη του Ν. Αντωνιάδη, προσκόμισε μοριακό test

dikastirio

Σε βάρος του δικηγόρου ασκήθηκε ποινική δίωξη τον περασμένο Νοέμβριο για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων

Αναβλήθηκε η δίκη του Νίκου Αντωνιάδη για τις 4 Μαΐου 2022, καθώς προσκόμισε μοριακό test ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Ο δικηγόρος κατηγορείται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ' εξακολούθηση» για τις θέσεις που εκφράζει τόσο κατά της πανδημίας και του εμβολιασμού όσο και κατά των διασωληνώσεων ασθενών από τη λοίμωξη.

Η δίκη αναβλήθηκε, ο κατηγορούμενος προσκόμισε διά συνηγόρου βεβαίωση μοριακής εξέτασης με θετικό αποτέλεσμα σε μόλυνση από κορωνοϊό, γεγονός που είχε κοινοποιήσει στο διαδύκτιο λίγα 24ωρα πριν αναφερόμενος «στη δίκη του αιώνα» και τονίζοντας πως πρόκειται για «μία απλή γρίπη». Στην επίμαχη ανάρτηση ο κατηγορούμενος ανέφερε πως επιθυμεί να διακοπεί και όχι να αναβληθεί η δίκη.

Σε βάρος του δικηγόρου ασκήθηκε ποινική δίωξη τον περασμένο Νοέμβριο για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, όπως διατυπώθηκε εκ νέου προκειμένου να περιλαμβάνει στα προστατευόμενα αγαθά και τη δημόσια υγεία, μετά την ολοκλήρωση κατεπείγουσας έρευνας που είχε διατάξει η εισαγγελία με αφετηρία καταγγελία για όσα δηλώνει μέσω διαδικτύου ο κ. Αντωνιάδης και σχετικό υλικό που είχε διαβιβάσει η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας σε ανάρτησή του την αναβολή της δίκης, σημείωσε πως η νέα δικάσιμος έχει «έναν συμβολισμό: Είναι η πρώτη στο Εφετείο μετά την Ανάσταση».

Δείτε επίσης