Ελλάδα

Νέα καταγγελία για το κέντρο θεραπείας ΑμΕΑ: Νόμιζα ότι το παιδί μου είχε φάει μπουνιές

agori-main

Νέα σοκαριστική καταγγελία για το κέντρο θεραπείας ΑμΕΑ, όπου φυσικοθεραπευτής εμφανίζεται σε βίντεο του 2019 να κλωτσά στο κεφάλι 10χρονο αγόρι.

Σήμερα το απόγευμα, η μητέρα ενός άλλου παιδιού που πήγαινε στο συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο αποκάλυψε πως υπάρχουν πολλοί γονείς οι οποίοι έχουν καταγγείλει παρόμοιες πρακτικές.

"Πριν 2 χρόνια ο γιος μου πήγαινε στο ίδιο κέντρο. Φύγαμε γιατί ο γιος μου μετά από θεραπεία ατομική, όταν είχα πάει να τον πάρω, δεν ήταν στην αίθουσα που γίνεται κανονικά η θεραπεία. Όταν τον είδα ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα, το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο, νόμιζα ότι έχει φάει μπουνιές. Όταν ζήτησα τον λόγο, κανένας δεν ήξερε να μου πει. Πίεσα να μιλήσω με τη διευθύντρια, ζήτησα να δω τις κάμερες ασφαλείας και μου είπαν ότι σε εκείνη την αίθουσα δεν υπήρχαν κάμερες" υποστήριξε η γυναίκα στο Mega και την εκπομπή "Live News".

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, στο επίμαχο βίντεο με τον ξυλοδαρμό του 10χρονου από τον φυσικοθεραπευτή, "ο σωματότυπος και οι κινήσεις ανήκουν στη διευθύντρια", με την ίδια ωστόσο να αρνείται κάθε γνώση ή συμμετοχή της στο περιστατικό.

"Έχουμε υποψίες ότι είναι η διευθύντρια", είπε η μητέρα, καθώς υπάρχουν και άλλοι γονείς "που την έχουν αναγνωρίσει".

Τι λέει ο φυσικοθεραπευτής


Την ίδια ώρα, ο φυσικοθεραπευτής "σπάει" τη σιωπή του και δίνει τη δική του εκδοχή μέσω του δικηγόρου του.

"Δεν υπήρχε σε καμιά περίπτωση κακοποίηση. Δεν κλωτσάει στο πρόσωπο, κλωτσάει το παπούτσι που ήταν στο χέρι του παιδιού, γιατί εκείνη την ώρα δεν προλαβαίνει να το πιάσει με το χέρι του. Το παιδί το μόνο που έκανε ήταν επιθετικό. Πήγε να χτυπήσει κι άλλα παιδιά ή κάποιους άλλους που ήταν στον χώρο εκεί. Και το έκανε μόνο και μόνο για να το αφοπλίσει ας το πούμε. Να απομακρύνει το παπούτσι που κρατούσε στο χέρι του" σημείωσε στην ίδια εκπομπή ο συνήγορός του.

Όπως ισχυρίζεται ο φυσικοθεραπευτής, το παιδί ήταν επιθετικό, αν και στο βίντεο φαίνεται απλώς να κάθεται στο πάτωμα και σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να απειλεί άλλα παιδιά.

Ο φυσικοθεραπευτής λέει πάντως ότι τον κλώτσησε για να τον αφοπλίσει και όχι για να τον τραυματίσει.

"Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι έκανε εκείνη την στιγμή ήταν με σκοπό να προσέξει αυτό το παιδί. Ξέρετε ορισμένες φορές αυτά τα παιδιά γίνονται αρκετά επιθετικά. Είχε καταστεί επικίνδυνο και για τ’ άλλα παιδιά που ήταν εκεί στον χώρο. Είχε πάρει ένα αντικείμενο για να το πετάξει. Το έκανε για να το αφοπλίσει", πρόσθεσε ο δικηγόρος.

"Από την στιγμή που δεν υπήρξε παράπονο ούτε από γονείς ούτε από κανέναν. Την στιγμή που ήταν δύο κύριες, νοσηλεύτριες που ήταν παρούσες στον χώρο και δεν υπήρξε καμία ενέργεια να τον σταματήσουν. Αν έκανε κάτι, αν προφανώς κακοποιούσε το παιδί, σίγουρα κάποιος θα τους σταμάταγε" υπογραμμίζει.

Στις ειδικές δυνάμεις ο 27χρονος φυσικοθεραπευτές


Στο μεταξύ, στις ειδικές δυνάμεις υπηρέτησε ο 27χρονος όπως αποκαλύπτει στο "Live News" ο καθηγητής στο μεταπτυχιακό του, Εμμανουήλ Σκορδίλης.

"Εγώ από το βίντεο σοκαρίστηκα. Αν μπορώ να τον περιγράψω στις σπουδές του ήταν συνεπής. Θυμάμαι μου είχε αναφέρει ότι είχε κάνει στρατό στις ειδικές δυνάμεις" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μόνο εξάμηνη η αφαίρεση της άσκησης επαγγέλματος


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο εν λόγω φυσικοθεραπευτής, ο οποίος θα περάσει από πειθαρχικό τις επόμενες μέρες, απειλείται μόνο με εξάμηνη αφαίρεση της άσκησης επαγγέλματος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

"Το πειθαρχικό μπορεί να επιβάλλει μέχρι 6 μήνες αναστολή της άσκησης επαγγέλματος. Μια δεύτερη αναστολή σημαίνει μέχρι και οριστική παύση", λέει ο Πέτρος Λυμπερίδης, πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων πάντως έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση.

Δείτε επίσης