Ελλάδα

Αντισώματα άνω των 6 μηνών για τα παιδιά - Ανοίγουν τα ραντεβού για την 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους

enimerosi

«Τα παιδιά διαθέτουν ισχυρούς μηχανισμούς αντιμετώπισης της λοίμωξης», σημείωσε

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους την ερχόμενη Πέμπτη, όπως ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος η πρόεδρος της επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Από την πλευρά της, η κυρία Θεοδωρίδου αναφερόμενη στην συμπλήρωση 1 έτους από την έναρξη των εμβολιασμών και των δύο ετών από τις λοιμώξεις στην Ουχάν της Κίνας, σημείωσε ότι η χορήγηση των εμβολίων έχει αποδείξει την πολύτιμη συμβολή τους για την αποφυγή των θανάτων.

Η ίδια επεσήμανε, επίσης, ότι πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η εξουδετερωτική ικανότητα των αντισωμάτων στα παιδιά ήταν ίδια με των ενηλίκων, ενώ η κυτταρική ήταν διπλάσια από αυτήν των ανηλίκων.

«Τα αντισώματα στα παιδιά διαρκούν πέραν των έξι μηνών», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι όλα δείχνουν πως τα παιδιά διαθέτουν ισχυρούς μηχανισμούς αντιμετώπισης της λοίμωξης.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, «η παραλλαγή Όμικρον αύξησε και τον αριθμό εισαγωγών των παιδιών στα νοσοκομεία. Αλλά οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι η νόσηση δεν είναι σοβαρή. Στα βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους η εισαγωγή γίνεται κυρίως για προληπτικούς λόγους».

Η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε μια ακόμα μελέτη για τις εγκύους και τόνισε ότι από αυτήν συνάγεται ότι ο εμβολιασμός κατά την κύηση δεν προκαλεί προωρότητα.

Αντίθετα, όπως προκύπτει από άλλη μελέτη οι κίνδυνοι αυτοί ακόμα και για το ενδεχόμενο θανάτου του εμβρύου αυξάνονται στις ανεμβολίαστες εγκύους.

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι ξεπεράσαμε πλέον τα 18,65 εκατ. εμβολιασμούς.

«Υπάρχουν αυτήν την στιγμή 750.000 διαθέσιμα ραντεβού», είπε και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες άνω των 18 ετών να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.


https://www.youtube.com/watch?v=sVR3d1El-Kk

Δείτε επίσης