Ελλάδα

Εντοπίστηκε η πηγή του μυστήριου ήχου στη Θεσσαλονίκη (vid)

Εντοπίστηκε η πηγή του μυστήριου ήχου στη Θεσσαλονίκη (vid)

Συνεργείο έκανε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης, 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έντασης του ήχου στα Μετέωρα

Εκτίμηση αναφορικά με το τι προκαλεί τον απόκοσμο ήχο που έχει αναστατώσει τους κατοίκους των Μετεώρων στη Θεσσαλονίκη έκανε η ΕΥΑΘ.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, κλιμάκιο της ΕΥΑΘ και μέλη της διοίκησης άρχισαν έρευνα χθες, πριν τα μεσάνυχτα, Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσα στο υδραγωγείο, ενώ μετά τη μία αποχώρησαν, δίχως να αναφέρουν κάτι στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να ενημερωθούν.

Αμέσως μετά μετέβησαν στη δεξαμενή στην περιοχή της Πολίχνης όπου διαπιστώθηκε από τις πρώτες εκτιμήσεις από που προέρχεται ο ήχος.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η πηγή του ήχου εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

Το συνεργείο έκανε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης, 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έντασης του ήχου στα Μετέωρα και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

«Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή ή θέμα παλαιότητας. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση δηλαδή 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς. Θα το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουμε 100% στο συμπέρασμα αυτό. Δεν θα προχωρήσουμε σε εκσκαφή ή αλλαγή μηχανήματος καθώς είναι πρόβλημα συντονισμού. Θέλουμε να κοιμηθούν οι άνθρωποι και συνεχίζουμε την ίδια έρευνα μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα» αποκάλυψαν πηγές της ΕΥΑΘ.


https://youtu.be/68iOONVSY1A

Δείτε επίσης