Ελλάδα

Ν. Τζανάκης: 40.000 - 45.000 τα ενεργά κρούσματα

ermou

Ο Νίκος Τζανάκης πρότεινε τη διάθεση self test σε όλο τον πληθυσμό, προκειμένου να ανιχνεύονται οι πολίτες που έχουν μολυνθεί με τον ιό

Πολλά παραπάνω από αυτά που ανακοινώνονται, και συγκεκριμένα 40.000 - 45.000, είναι τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού, όπως τόνισε ο Νίκος Τζανάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζανάκης, δήλωσε: «Η ποιοτική και ποσοτική διαχείριση των διαγνωστικών ελέγχων την εβδομάδα των εορτών ήταν κοντά στην πραγματικότητα, ενώ τώρα έχουμε μια πραγματικότητα που λέει ότι δεν ανακαλύπτουμε τουλάχιστον τα μισά ή εν πάση περιπτώσει έναν μεγάλο αριθμό μολυσμένων ατόμων.

Αυτό συμβαίνει γιατί αν κολλήσουν Όμικρον ιδιαίτερα άτομα που έχουν εμβολιαστεί επειδή έχουν πολύ ήπια ή έως καθόλου συμπτώματα, δεν κάνουν τεστ».

Ενώ συμπλήρωσε ότι παρά τη μείωση που καταγράφεται στα κρούσματα, η πίεση στο ΕΣΥ δεν πέφτει, αλλά αντιθέτως ανεβαίνει. «Οι εισαγωγές έχουν παγιωθεί πάνω από 550 και αυτά δεν γίνονται χωρίς να υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα», σημείωσε.


Δείτε επίσης