Ελλάδα

Ν. Τζανάκης: Το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο

Ν. Τζανάκης: Το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο

«Η Όμικρον δεν στέλνει τόσους πολλούς στο νοσοκομείο, όπως η Δέλτα, αλλιώς θα είχαμε καταρρεύσει ήδη», τόνισε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας

Την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας εξέφρασε ο Νίκος Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε αποκλιμάκωση στα κρούσματα, ενώ το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από το περσινό.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε: «Από αυτή την εβδομάδα και ύστερα πιστεύω ότι θα επιπεδωθούν τα κρούσματα. Μπορεί να έχουμε κρούσματα που είναι κατά 30% περισσότερα, ίσως και 40%, επομένως δεν αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

Από αυτή την εβδομάδα θα έχουμε σίγουρα την επιπέδωση της καμπύλης και θα έχουμε την αποκλιμάκωση τις επόμενες δύο εβδομάδες στα κρούσματα».

Ο ίδιος είπε ότι σε όλες τις χώρες όπου υπήρξε η «Όμικρον» η αποκλιμάκωση ήταν ταχεία, αλλά κάθε χώρα αποτελεί κι από ένα γρίφο. Ωστόσο, η Όμικρον έχει στείλει νοσηλείες σε νοσοκομεία: υπολογίζεται ότι το 50% των συνολικών νοσηλειών σχετίζεται με την Όμικρον, ενώ το 90% όσων νοσούν με τη μετάλλαξη είναι ανεμβολίαστοι.

«Δεν είναι μία απλή γρίπη. Η Όμικρον δεν στέλνει τόσους πολλούς στο νοσοκομείο, όπως η Δέλτα, αλλιώς θα είχαμε καταρρεύσει ήδη».

«Το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο»


Δείτε επίσης