Ελλάδα

Τέταρτη δόση: «Ανοίγουν» τα ραντεβού για τους ευπαθείς, πότε χορηγείται

kentro

Η 4η δόση χορηγείται τρεις μήνες μετά την τελευταία σε άτομα από 12 ετών και άνω

Ανοίγει σήμερα, Πέμπτη, η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τα ραντεβού της 4ης δόσης στους ανοσοκατεσταλμένους, όπως ενημέρωσε προ ημερών ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Αυτή πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση, ενώ χορηγείται σε άτομα από 12 ετών και άνω.

Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα μειώνονται, ενώ οι θάνατοι αυξάνονται, όπως είναι η φυσιολογική εξέλιξη της πανδημίας. Χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 20.107 νέα κρούσματα, 88 νεκροί, ενώ διασωληνωμένοι είναι 683 συμπολίτες μας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι η άρση των περιορισμών πρέπει να εξετάζεται εβδομάδα με την εβδομάδα, με τα μέτρα να παρατείνονται για ακόμα εφτά ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν αλλάζει κάτι ως προς την πληρότητα στα γήπεδα, ενώ η μουσική δεν επανέρχεται στα καταστήματα εστίασης.

«Είμαστε πολύ κοντά στην άρση των περιορισμών που μπήκαν πριν από το τέλος του προηγούμενου χρόνου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ο ίδιος, βέβαια, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σταθμίζει κάθε εβδομάδα τα μεγέθη της πανδημίας.

Δείτε επίσης