Ελλάδα

Στον «πάγο» η χώρα για πέντε ημέρες, που θα «βρέξει» χιόνι - Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

×ÉÏÍÉÓÅ ÔÏ ÐÑÙÉ ÓÔÏÍ ÄÉÏÍÕÓÏ (EUROKINISSI/ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ ÌÉ×ÁËÇÓ)

Ανάπτυξη ισχυρού διπόλου ατμοσφαιρικών πιέσεων ανάμεσα στη Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη

Στην «κατάψυξη» αναμένεται να μπει η χώρα για πέντε ημέρες, κατά τις οποίες θα καταγραφούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ πολλές περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά.

Αιτία για το σκηνικό αυτό του καιρού, είναι η ανάπτυξη ενός ισχυρού διπόλου ατμοσφαιρικών πιέσεων ανάμεσα στη Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η επέκταση ενός πεδίου υψηλών ατμοσφαιρικών πιέσεων πάνω από τη Δυτική Ευρώπη και η παράλληλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την Ανατολική Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων που θα επιτρέψουν την μεταφορά πολύ ψυχρών και ξηρών αερίων μαζών προς την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο βίντεο παρουσιάζεται από το meteo η κίνηση των αερίων μαζών για τις επόμενες 5 ημέρες πάνω από την Ευρώπη σε ύψος ~1500 μέτρων από την επιφάνεια της γης.

Όπως φαίνεται, η ψυχρή εισβολή αρχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας από το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου από τα βόρεια και αναμένεται να επεκταθεί στα νότια έως και το τέλος του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο αναμένεται να έχει σαρώσει όλη τη χώρα.


https://youtu.be/X571oXVcXkI

Δείτε επίσης