Ελλάδα

Πάνω από 40 οι νεκροί μοναχοί στο Άγιο Όρος

agio_oros

Το φαινόμενο των ιερέων που εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι εξαπλωμένο στην επικράτεια

Σταματημό δεν έχουν οι θάνατοι μοναχών από κορωνοϊό στο Άγιο Όρος, ενώ μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 40, όπως ανέφερε ο Γέροντας Βαρθολομαίος.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7, υπογράμμισε ότι «ο αριθμός δεν είναι σταθερός γιατί συνεχώς, φεύγουν πολλοί άνθρωποι, μπορεί να τους έχουν ξεπεράσει κιόλας τους 40, δεν είναι σίγουρο αυτό γιατί συνεχώς ακούμε τα νέα τα θλιβερά. Και μας στεναχωρούν ακόμη περισσότερο, γιατί είναι άνθρωποι πολύτιμοι, και για το μοναστήρι, και για το Άγιο Όρος, αλλά και για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και δυστυχώς φεύγουν».

Ο Ηγούμενος τόνισε ότι το φαινόμενο των ανεμβολίαστων ιερέων που εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι εξαπλωμένο στην επικράτεια.

«Είναι διάχυτο, δεν είναι συγκεκριμένα κάποια εστία, είναι διάφοροι, δεν είναι μόνο εντός Αγίου Ορους. Επειδή ακούγεται το Αγιο Ορος και έχει αυτό το όνομα, εστιάζουμε πολύ, ότι είναι στο Αγιο Ορος αυτοί που κινούν τα νήματα του αντιεμβολιαστικού αγώνα, είναι διάσπαρτοι, και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο είναι πολλοί.

Αλλά αυτό είναι ένα φαινόμενο που έχει επικρατήσει, είναι ένα φαινόμενο το οποίο κρατάει από πολύ παλιά, το’ χουμε στιγματίσει πολλές φορές, το έχουμε αναδείξει πολλές φορές, έχουμε μιλήσει για αυτό το φαινόμενο το οποίο δρα μέσα στο χώρο της εκκλησίας, και εκμεταλλεύεται την πίστη των ανθρώπων, τις ευαισθησίες, γιατί είναι ευαίσθητος ο χώρος της εκκλησίας, και με το προσωπείο του αγωνιστή και ήρωα, εναντίον του κάθε κακού που θα έρθει να πλήξει την Εκκλησία μας, κερδίζει κόσμο.

Γιατί έχει αφεθεί, και δυστυχώς δεν έχει χτυπηθεί στη ρίζα του από την αρχή. Και τώρα μέσα στην πανδημία βλέπουμε τα αποτελέσματά του».

Δείτε επίσης