Ελλάδα

«Χέρι - χέρι» η Δέλτα με την Όμικρον στην Ελλάδα - Ανεμβολίαστοι οι 9 στους 10 νεκροί

meth-koronoios

Οι θάνατοι από κορωνοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες αφορούν στο 93,4% είτε ανεμβολίαστους είτε ανθρώπους που δεν είχαν κάνει την αναμνηστική δόση

«Δέλτα» και «Όμικρον» συνυπάρχουν στην κοινότητα, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία τη δεδομένη στιγμή να είναι περίπου μοιρασμένες ανάμεσα σε αυτές τις δύο μεταλλάξεις. Ειδικότερα, ο Νίκος Τζανάκης δήλωσε στο «Vradini.gr» ότι, με βάση τα τελευταία στοιχεία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κρήτης το 55% των εισαγωγών αφορά στην «Όμικρον» και το 45% στη «Δέλτα».

Αυτό συμβαίνει γιατί η πρώτη έκανε την εμφάνισή της προτού «σβήσει» η δεύτερη, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να εξακολουθούν να είναι υπό πίεση. Όπως έγινε γνωστό στη χθεσινή ενημέρωση, 688 συμπολίτες μας δίνουν μάχη με τον ιό στις ΜΕΘ.

Οι πολλοί διασωληνωμένοι συνεπάγονται και πολλούς θανάτους. Μάλιστα, η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι «ο αριθμός των νεκρών που καταγράφονται καθημερινά είναι μεγάλος», ενώ αρκεί να σημειωθεί ότι χθες, Πέμπτη, 88 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε, επίσης, ότι η πανδημία είναι σε μία υψηλή, αλλά σταθερή κατάσταση.


Δείτε επίσης