Ελλάδα

Γεωργία Μπίκα: «Να μιλήσουν οι γυναίκες που βίωσαν αντίστοιχα περιστατικά»

[349612] ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ 24ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Τι είπε η 24χρονη εξερχόμενη από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου - Καταθέτει και το μεσημέρι παρουσία ψυχολόγου

Έκκληση σε όλες τις γυναίκες που βίωσαν αντίστοιχα περιστατικά με την ίδια «να μιλήσουν ώστε αυτά να σταματήσουν», απηύθυνε η 24χρονη, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη.

Η 24χρονη προέβη στην παραπάνω δήλωση εξερχόμενη από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου κλήθηκε το πρωί να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, με εισαγγελική εντολή, σχετικά με τη φραστική επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, συνήγορο προανακριτικά του 27χρονου κατηγορούμενου για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού.

Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης έρευνας είναι το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας, ενώ θα κληθεί να καταθέσει κι ο δικηγόρος ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης (ανωμοτί).

Το μεσημέρι, η 24χρονη θα βρεθεί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου κλήθηκε σε συμπληρωματική κατάθεση -παρουσία ψυχολόγου- από την 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, στα χέρια της οποίας βρίσκεται η δικογραφία για τον βιασμό.

Νωρίτερα, η Γεωργία Μπίκα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την αγάπη του. Η αγάπη που νιώθω και έχω λάβει είναι απίστευτη και με έχει συγκινήσει πολύ. Θέλω μόνο να βρω το δίκιο μου».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες δόθηκε εισαγγελική εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή την καταγγελία της 24χρονης ότι ο δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου κατηγορούμενου της επιτέθηκε φραστικά, όσο η ίδια βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα.


https://youtu.be/vlKwaC4Ynp0

Δείτε επίσης