Ελλάδα

Σύγχρονοι απινιδωτές στα ιατρεία και τις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων

2019–nCoV; Briefing; Coronavirus; COVID-19; Ministry of HealthPandemic; Πανδημία; Υπουργείο Υγείας; κοροναϊός; κορονοϊός; κορωναϊός; Θάνος Πλέυρης; Thanos Plevris;

Τους απινιδωτές παρέδωσε σήμερα στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Δεκαοκτώ φορητούς απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας, που μπορούν να σώσουν ζωές από καρδιακή ανακοπή, δώρισε στον Δήμο Αθηναίων το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε γήπεδα, χώρους άθλησης, και στα δημοτικά ιατρεία.

Πρόκειται για φορητές συσκευές που αναλύουν τον καρδιακό ρυθμό και εφόσον διαγνώσουν κάποιο πρόβλημα αρρυθμίας το οποίο χρίζει απινίδωσης (χορήγηση ρεύματος), τότε γίνεται χρήση τους προκειμένου να επαναφέρουν τον καρδιακό ρυθμό σε κανονική λειτουργία.

Η τοποθέτηση των 18 απινιδωτών θα γίνει στα έξι δημοτικά ιατρεία, στους αθλητικούς χώρους- γυμναστήρια Γκράβας, Ρουμελιωτών, Κυψέλης, Λεωφόρος Αλεξάνδρου, Πολυγώνου, Σεπολίων και Λένορμαν, καθώς και στα κλειστά γήπεδα που βρίσκονται στο Μετς τη Γκράβα, το Ρουφ, το Γουδί και το Κολυμβητήριο στο Σεράφειο.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Μπακογιάννη στο δημαρχείο Αθηνών, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλους δήμους και στα αθλητικά σωματεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Υγείας για την προσφορά, τόνισε ότι οι απινιδωτές «αποτελούν μία πολύ μεγάλη στήριξη και μία ουσιαστική παρέμβαση, η οποία πραγματικά μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές, κυρίως στους χώρους άθλησης».

Δείτε επίσης