Ελλάδα

Έσπασε το «φράγμα» των 50.000 ημερήσιων κρουσμάτων στην Ιαπωνία

iaponia

Την προηγούμενη Παρασκευή είχαν καταγραφεί στο Τόκιο μόλις 4.561 κρούσματα

Αριθμό ρεκόρ νέων μολύνσεων κορωνοϊού για τέταρτη σερί ημέρα κατέγραψε το Τόκιο, ενώ στο σύνολο της Ιαπωνίας ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 50.000, καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος «Όμικρον» εξαπλώνεται γρήγορα.

Στην ιαπωνική πρωτεύουσα καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο 11.227 νέα κρούσματα, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση, μία ημέρα αφού επανέφερε τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών και στη λειτουργία των επιχειρήσεων, με τα μέτρα να ισχύουν ως τις 13 Φεβρουαρίου.

Την προηγούμενη Παρασκευή είχαν καταγραφεί στο Τόκιο μόλις 4.561 κρούσματα.

Το προηγούμενο 24ωρο τρεις άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές της covid-19 στην ιαπωνική πρωτεύουσα και 12 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου το 34% των νοσοκομειακών κλινών του Τόκιο είναι κατειλημμένο από ασθενείς με covid-19. Σύμφωνα με αξιωματούχους, αν το ποσοστό φτάσει στο 50% τότε θα δικαιολογείται η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και η λήψη πιο αυστηρών μέτρων.

Μέχρι χθες το 78,7% του πληθυσμού της Ιαπωνίας είχε ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της covid-19, αλλά μόνο το 1,5% είχε λάβει αναμνηστική δόση.

Χθες εξάλλου το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων.

Δείτε επίσης