Ελλάδα

Στα χέρια της ανακρίτριας οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας

Στα χέρια της ανακρίτριας οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας

Εκκρεμεί το αποτέλεσμα μίας ακόμα εξέτασης, η οποία αφορά στο εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης

Στην ανακρίτρια βρίσκονται οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, η οποία καταγγέλλει ότι βιάστηκε σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ειδικότερα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή εκκρεμεί το αποτέλεσμα μίας ακόμα εξέτασης, η οποία αφορά στο εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης.

Την ίδια στιγμή, σε δηλώσεις του σήμερα, ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς είπε ότι έχουν γίνει παραλείψεις κατά την καταγγελία της 24χρονης για το βιασμό της στην Αστυνομία.

«Δεν ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί… εκεί ευθύνεται η μη εξειδίκευση και η άγνοια των αρχών σε αυτού του είδους τα μοντέρνα αδικήματα», ανέφερε ενώ συμπλήρωσε ότι: «Πρέπει άμεσα να κυνηγούμε τον χρόνο αλλιώς τελειώσαμε… Το χάσαμε το αίμα πάει».


Ο κ. Διαλυνάς σημείωσε επίσης ότι «συνήθως οι τοξικολογικές ουσίες στα ούρα, το αργότερο σε μια εβδομάδα μας δίνουν αποτελέσματα» άρα όπως είπε «αυτές μπορεί να δρέψουν καρπούς».

Παράλληλα ο κ. Διαλυνάς, μιλώντας στον Alpha, αναφέρθηκε και στην αποστολή των εξετάσεων σε εργαστήριο στην Ελβετία, ενώ εξέφρασε την απορία του: «Υπάρχει το τοξικολογικό εργαστήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και η Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας. Δεν καταλαβαίνω, πώς φεύγει δείγμα ούρων να εξεταστεί σε ένα εργαστήριο;

Τι είναι ιδιωτικό;» σημείωσε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι «το 2020 ο ίδιος ο προϊστάμενος του τοξικολογικού εργαστηρίου είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι έχουν προμηθευτεί ένα τέλειο μοντέρνο μηχάνημα με το οποίο εντοπίζεται το χάπι βιασμού από την τρίχα».

Δείτε επίσης