Ελλάδα

Χιόνι στο κέντρο της Αθήνας - Θα δούμε και στις παραλιακές περιοχές, λένε οι μετεωρολόγοι (pics)

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Ελπίδα θα συνοδευτεί από «χιονιά ιστορικών διαστάσεων», όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι

Κατέφτασε στην Αττική η κακοκαιρία «Ελπίς», με αποτέλεσμα στο κέντρο της Αθήνας να σημειώνονται χιονοπτώσεις. Σε επιφυλακή είναι ο κρατικός μηχανισμός, ενώ έχει γίνει σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Ελπίδα θα συνοδευτεί από «χιονιά ιστορικών διαστάσεων», όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι. Μάλιστα, είναι τόσο πυκνή η χιονόπτωση στην Αττική που μέσα σε λίγη ώρα το έστρωσε στην Κηφισιά!


Η Λεωφόρος Πάρνηθας παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το τελεφερίκ και πάνω. Επίσης, ισχύει η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στην παλαιά ΕΟ Αθηνών- Θηβών από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα. Ακόμα, κλειστή είναι για την ώρα είναι η Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Καλυφτάκη για τα φορτηγά.


Ισχυρή είναι η χιονόπτωση αυτή την ώρα και στους Αμπελόκηπους, ενώ χιονίζει και σε πιο βόρειες περιοχές του λεκανοπεδίου, όπως η Αγία Παρασκευή.


Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, στην Αττική ο χιονιάς έχει ήδη ξεκινήσει από το πρωί, ενώ χιόνι δεν αποκλείεται να δουν ακόμα και οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων με τον μεγαλύτερο όγκο του χιονιού να πέφτει έως και την Τρίτη το μεσημέρι.

Πιθανότητα για χιονόστρωση

Γλυφάδα: 60%

Πειραιάς: 70%

Σύνταγμα: 85%

Μαρούσι: 100%

Κηφισιά: 100%

Διόνυσος: 100%

Εθνική οδός – Μαλακάσα: 100%

Εθνική οδός – Μαρτίνο: 100%.

Δείτε επίσης