Ελλάδα

«Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ, «λουκέτο» σε Δημόσιο και εμβολιαστικά κέντρα

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Aπό νωρίς το πρωί υπήρξαν προβλήματα σε αρκετές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Ελπίς», καθώς από το πρωί κλείνουν δρόμοι, το Δημόσιο κατέβασε ρολά στις 12 το μεσημέρι, λουκέτο μπήκε στα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής και της Εύβοιας, ενώ σταδιακά αποσύρονται από την κυκλοφορία όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, από νωρίς το πρωί υπήρξαν προβλήματα σε αρκετές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ, ενώ το χιόνι πέφτει ασταμάτητα και έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.


Επίσης, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» που πλήττει όλη τη χώρα, ρολά κατέβασαν στις 12 το μεσημέρι οι υπηρεσίες του Δημοσίου.

«Με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, καλούνται οι επικεφαλής εκάστης δημόσιας υπηρεσίας για την αποδέσμευση του προσωπικού τους στις 12.00 μ.μ. το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου», αναφέρει ανακοίνωσή του το υπουργείου Εσωτερικών και προσθέτει:

«Εξυπακούεται ότι η πρόωρη αποχώρηση επιτρέπεται για εκείνους τους υπαλλήλους, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ως εκ τούτου με ευθύνη του επικεφαλής κάθε δημόσιας υπηρεσίας, θα επιτραπεί η πρόωρη αποχώρηση εκείνων των υπαλλήλων, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των συνεπειών της τρέχουσας κακοκαιρίας και αντιστοίχως θα συντονιστούν και θα εξασφαλιστεί η στελέχωση εκείνων των υπηρεσιών του φορέα τους, οι αρμοδιότητες των οποίων συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες».

Παράλληλα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Αττική και την Εύβοια, τα εμβολιαστικά κέντρα των δύο αυτών νομών δεν θα λειτουργήσουν από σήμερα στις 15:00 καθώς και όλη την αυριανή ημέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι πολίτες θα μπορούν να επαναπρογραμματίσουν και να πραγματοποιήσουν άμεσα το εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Δείτε επίσης