Ελλάδα

Γενική αργία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τρίτη

Agia,Paraskevi,,Attica,,Greece,-,February,16,2021:,Snowing,Day

Ρολά κατεβάζει αύριο, Τρίτη, όποτε κι αναμένεται επιδείνωση της κακοκαιρίας «Ελπίς» με πυκνές χιονοπτώσεις, η χώρα, καθώς κηρύσσεται γενική απεργία, σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα, με εγκύκλιό το υπουργείο Εσωτερικών σημείωσε πως οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν με τηλεργασία αύριο, απευθύνοντας ίδια, ισχυρή σύσταση και για τον ιδιωτικό τομέα.

Νωρίτερα, κατά την έκτακτη ενημέρωση, κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη ημέρα. Όπως είπε, έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, από αύριο το μεσημέρι στην Αττικη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό.

Τόνισε δε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό, όπου δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων. «Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό.

Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης, δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια.

Όπως υπογράμμισε, ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα.

Κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού.

«Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνουν ανοικτοί όλοι οι οδικοί άξονες, ειδικά ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν αλυσίδες. Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή».

Για τα ΜΜΜ, ο υπουργός είπε ότι θα γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ.

Κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και σημείωσε ότι ήδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει οδηγίες για τηλεργασία στο Δημόσιο.

Για τα σχολεία, είπε ότι σε περισσότερες από 46.000 ψηφιακές τάξεις έγινε σήμερα μάθημα.

Αύριο, τόνισε, θα είναι μια πιο δύσκολη μέρα και απόψε και αύριο η Αττική θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα.

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Οικονόμου είπε ότι το πρωί θα υπάρχει παγετός και η ΕΛΑΣ θα συνεργάζεται με την Πυροσβεστική και την Πολιτική προστασία για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. 3.900 αστυνομικοί επιχειρούν στην Αττική και 883 αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ. Η αστυνομία δέχθηκε πάνω από 400 κλήσεις για προβλήματα.

Για την Αττική Οδό τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη επιχείριση αντιδρόμησης, μια επιχείριση πολύ δύσκολη. Αυτή την ώρα σημείωσε επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση και είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράαγματα για να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί.

Κάλεσε και εκείνος τους πολίτες να μην κυκλοφορούν χωρίς αλυσίδες και δεν επιτρέπεται η κίνηση χωρίς αυτές.

Τα προβλήματα και στην Κατεχάκη και στην Αττική Οδό προκλήθηκαν γιατί πολλοί δεν είχαν αλυσίδες.

Δείτε επίσης