Ελλάδα

Γενική αργία και την Τετάρτη σε Αττική και άλλες τρεις περιφέρειες - Τι ισχύει

stilianidis

Που θα παραμείνει το «λουκέτο» και την Τετάρτη, με τη χώρα να μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία «Ελπίς»

Παρατείνεται και την Τετάρτη η αργία στην Αττική, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, όπου η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, τη στιγμή που ο παγετός δυσκολεύει τις μετακινήσεις, ενώ το θερμόμετρο «γράφει» πολικές θερμοκρασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, κατεβασμένα θα παραμείνουν τα ρολά στα καταστήματα λιανεμπορίου και στις τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ και θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο, ενώ τα σχολεία δεν θα ανοίξουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ανακοινώνοντας την παράταση της αργίας κατά την έκτακτη ενημέρωση, ο Χρήστος Στυλιανίδης σημείωσε πως «γίνεται προσπάθεια ώστε ο απεγκλωβισμός όλων των συμπολιτών μας να γίνει το συντομότερο. Μέσω του Προαστιακού μεταφέρονται στην Αθήνα όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο».

«Από χθες το βράδυ μετακινούνται στην ΛΕΑ της Αττικής Οδού όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς που απεγκλωβίστηκαν για να δουλέψουν τα εκχιονιστικά. Είναι σημαντικό ότι αποφύγαμε να έχουμε τραυματισμό ή κάτι χειρότερο. Η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν χρήσιμη και ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ιατρικής φροντίδας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τι ισχύει στην αργία


Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν). Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας. (Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της).

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Για τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00

Δείτε επίσης