Ελλάδα

Δώρο ζωής σε τρεις ασθενείς τα όργανα 25χρονης που «έσβησε» στο «Ιπποκράτειο»

ippokratio

H άτυχη κοπέλα είχε παρασυρθεί από φορτηγό στις 11 Ιανουαρίου

Δώρο ζωής έλαβαν τρεις ασθενείς από τη δωρεά οργάνων 25χρονης, που έφυγε από τη ζωή στο «Ιπποκράτειο», όπου νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένη, λόγω τροχαίου.

Ειδικότερα, ο αριστερός της νεφρός μεταμοσχεύθηκε σε άντρα ηλικίας σχεδόν 40 χρονών, ο οποίος προ 20ετίας είχε υποβληθεί για πρώτη φορά σε μεταμόσχευση νεφρού.

Η μεταμόσχευση έγινε στο Ιπποκράτειο, το περασμένο Σάββατο και ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του. Ο δεξιός νεφρός της 25χρονης μεταμοσχεύθηκε σε ασθενή στον Ευαγγελισμό και το ήπαρ στο Λαϊκό.

Επιπλέον, ο ένας κερατοειδής της άτυχης κοπέλας αναμένεται να χαρίσει την όραση σε ασθενή, ο οποίος εντός της εβδομάδας αναμένεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

H άτυχη κοπέλα είχε παρασυρθεί από φορτηγό στις 11 Ιανουαρίου, στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, στην Πολίχνη, και νοσηλευόταν στον Ιπποκράτειο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, το περασμένο Σάββατο.

Η οικογένειά της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της και έτσι στήθηκε γέφυρα ζωής για να πραγματοποιηθούν οι μεταμοσχεύσεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε επίσης