Ελλάδα

Ν. Τζανάκης: Το άτυπο lockdown μπορεί να «φρενάρει» τον κορωνοϊό

rapid

«Θα υπάρξει μια κάμψη στα κρούσματα, λόγω των τεχνικών δυσκολιών που θα υπάρξουν με τη διενέργεια των τεστ»

Το άτυπο lockdown στην Αττική και σε άλλες περιοχές, που έχει επιβληθεί λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» είναι ικανό να επιδράσει στην εξέλιξη της πανδημίας, αφού οι πολίτες έχουν μειώσει σημαντικά τις επαφές τους, όπως τόνισε ο Νίκος Τζανάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega, ο καθηγητής Πνευμονολογίας σημείωσε: «Η κακοκαιρία μειώνει δραστικά τις κοινωνικές επαφές, δεν χρησιμοποιούνται τα ΜΜΜ, δεν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, ενώ από την άλλη αυξάνει τις ενδοοικογενειακές επαφές».

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα υπάρξει μια κάμψη στα κρούσματα, λόγω των τεχνικών δυσκολιών που θα υπάρξουν με τη διενέργεια των τεστ.

«Είχαμε μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχαμε καθυστέρηση της πτωτικής πορείας, όπως συνέβη και σε αρκετές χώρες» πρόσθεσε ο Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι η υποπαραλλαγή «Όμικρον 2» αναμένεται να κρίνει την πορεία των κρουσμάτων σε μια σειρά από χώρες.

«Πρέπει να δούμε αν θα επικρατήσει και στη χώρα μας. Θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, γιατί αρχικά φαίνεται ότι έχει μια πιο αυξημένη μεταδοτικότητα από την Όμικρον» συμπλήρωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Δείτε επίσης