Ελλάδα

Αττική Οδός: Απεγκλωβισμών συνέχεια... δύο 24ωρα μετά το χάος

attiki-odos-2

Απεγκλωβίζονται ακόμη οχήματα, πως θα τα παραλάβουν οι οδηγοί τους, αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε ΙΧ

Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού οχημάτων στην Αττική Οδό δύο 24ωρα μετά το απόλυτο χάος, με χιλιάδες οδηγούς να έχουν μείνει ατελείωτες ώρες ακινητοποιημένοι στο χιόνι και το πολικό ψύχος, δίχως νερό και φαγητό.

Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι απεγκλωβισμοί των οδηγών που βρίσκονταν εντός της Αττικής Οδού. Περίπου 4.500 επιβάτες και 2.500 οχήματα εκτιμάται ότι εγκλωβίστηκαν εντός της Αττικής Οδού χθες βράδυ, σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων το πρώτο βράδυ έως και χθες απεγκλωβίστηκαν περίπου 3.500 άτομα και περίπου 1.800 αυτοκίνητα, ενώ έως τις 18:00 της Τρίτης περίπου 500 οχήματα παρέμεναν ακινητοποιημένα.

Πώς θα παραλάβουν τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα οι οδηγοί τους

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Αττική Οδός ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες των οχημάτων για το πως θα μπορέσουν να τα παραλάβουν.

Οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα της Αττικής Οδού, μπορούν κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 να έλθουν να παραλάβουν τα οχήματά τους:

Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.

Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).

Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Παράλληλα, η Αττική Οδός επισημαίνει ότι παραμένουν κλειστά και επιχειρείται εκχιονισμός και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα τμήματα:

Στο τμήμα από Βριλήσσια μέχρι Ανθούσα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Στο τμήμα από την Κάντζα έως τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Στο τμήμα του Δυτικού κλάδου της Περιφερειακής Υμηττού από τη σήραγγα Κοντόπευκου μέχρι τη Σήραγγα Βριλησσίων.

Τέλος, καλούνται οι οδηγοί που παραμένουν στα οχήματά τους να επικοινωνούν με το Κέντρο Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού στο τετραψήφιο 1024.

Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία θα καταβάλει 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα μετά από εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Πολιτική Προστασία παρέχει οχήματά της

Την ίδια ώρα, οχήματα της Πολιτικής Προστασίας είναι διαθέσιμα, από χθες και για όσες μέρες χρειαστεί στους οδηγούς στο Δαχτυλίδι στη Λ. Κηφισίας για τη μεταφορά τους και την ανάκτηση των οχημάτων τους από την Αττική Οδό. Πρόκειται για οχήματα, τύπου μίνι-λεωφορεία, τα οποία θα βρίσκονται στο σημείο και σε συνεχή δρομολόγια από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα για την μεταφορά των οδηγών για να ανακτήσουν τα οχήματά τους.

Δείτε επίσης