Ελλάδα

Ανοίγει σταδιακά η Αττική Οδός - Στη Δικαιοσύνη για μεγαλύτερη αποζημίωση όσοι εγκλωβίστηκαν

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Σύμφωνα με στοιχεία της Αττικής Οδού, στον άξονα παραμένουν ακινητοποιημένα 500 αυτοκίνητα

Ανοίγει σταδιακά η Αττική Οδός, καθώς σε κυκλοφορία θα αρχίσουν να δίνονται εντός της ημέρας τμήματά της.

Ειδικότερα, πρώτος θα δοθεί ο κλάδος από Κηφισίας μέχρι Ελευσίνα και στα δύο ρεύματα, ενώ ενδέχεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο κλάδος από Κατεχάκη έως αεροδρόμιο, με την επιστροφή, ωστόσο, να παραμένει κλειστή.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αττικής Οδού, στον άξονα παραμένουν ακινητοποιημένα 500 αυτοκίνητα, στο τμήμα από Κάντζα έως λεωφόρο Μαραθώνος ως επί το πλείστον και ανά σημεία στο Γέρακα, την Ανθούσα και τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, ανάμεσα στα Βριλήσσια και την Αγία Παρασκευή.

Μέσω της Πολιτικής Προστασίας οι οδηγοί μπορούν να μεταφέρονται από το «δαχτυλίδι» της Κηφισίας στο σημείο που έχουν εγκαταλείψει το όχημά τους για να το απομακρύνουν. Πάντως, ακόμα και στα τμήματα αυτά τα αυτοκίνητα έχουν οδηγηθεί στην άκρη του δρόμου, οπότε μπορούν να κινηθούν σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου ασθενοφόρα και άλλα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Στη Δικαιοσύνη για μεγαλύτερη αποζημίωση

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, τα 2.000 ευρώ θα δοθούν άμεσα σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό, ενώ όσοι το επιθυμούν, θα έχουν την δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι για πρώτη φορά οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν έχουν την δυνατότητα να πάρουν αποζημίωση από εκείνους που ευθύνονται για την ταλαιπωρία τους.

Όπως εξήγησε αυτή η δυνατότητα δόθηκε με νόμο της σημερινής Κυβέρνησης γεγονός που σημαίνει ότι το Κράτος είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίζει τις αστοχίες και να τις μετουσιώνει σε ουσιαστικές πράξεις.

Δείτε επίσης