Ελλάδα

Έκρηξη στην Συγγρού: «Πάτησα το φως και έγινε έκρηξη»

875_597a8b84-efb3-49dd-b03d-9a04576118af

Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην αρχή της Συγγρού σήμερα το πρωί, προκάλεσε ζημιές στα γύρω οικήματα.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε σε εξαώροφο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού 3, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 78χρονος.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, διέμενε στον ημιώροφο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο, πριν φτάσουν στο σημείο τα πυροσβεστικά οχήματα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό, στην κλινική εγκαυμάτων και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 78χρονου που τραυματίστηκε από την έκρηξη, ξύπνησε γιατί κάτι του μύρισε, πάτησε τον διακόπτη και ακολούθησε η έκρηξη.


Εκρηξη στη Συγγρού: Πιθανότερη αιτία η διαρροή αερίου

Το πιθανότερο σενάριο για την έκρηξη είναι η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, αφού όπως διαπιστώθηκε, υπήρχε διαρροή στο κτίριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτίριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται, καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση

Το θετικό είναι πως λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι' αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.


Δείτε επίσης