Ελλάδα

Κλειστή μέχρι αύριο το μεσημέρι η Συγγρού - Φιάλη υγραερίου πίσω από την έκρηξη;

sigg

Πηγές της ΕΛΑΣ σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, σημείωναν πως αν είχε γίνει σε ώρα αιχμής, θα είχαμε θρηνήσει πάνω από 100 νεκρούς και πως ευτυχώς που σήμερα ήταν αργία λόγω χιονιά

Κλειστή μέχρι αύριο το μεσημέρι θα παραμείνει η λεωφόρος Συγγρού, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο κτήριο του αριθμού 3, με έναν τραυματία.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως θα πρέπει πρώτα να καθαρίσει ο δρόμος από τα συντρίμμια και να μην υπάρχει κίνδυνος για τις παρακείμενες επιχειρήσεις, τους διερχόμενους οδηγούς και τους πεζούς. O κίνδυνος είναι μεγάλος, καθώς υπάρχουν ολόκληρες τζαμαρίες, που κυριολεκτικά κρέμονται στο κενό, ενώ φορτηγά του Δήμου Αθηναίων και ιδιωτών φορτώνουν και απομακρύνουν τα συντρίμμια από το σημείο.

H Συγγρού παραμένει κλειστή στο ρεύμα καθόδου, έως το ύψος της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι ακόμη η Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνες, μαζί με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, για τα αίτια της έκρηξης. Για τον ίδιο σκοπό έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, σημείωναν πως αν είχε γίνει σε ώρα αιχμής, θα είχαμε θρηνήσει πάνω από 100 νεκρούς και πως ευτυχώς που σήμερα ήταν αργία λόγω χιονιά.

«Γλιτώσαμε από θαύμα» λένε χαρακτηριστικά.

Φιάλη υγραερίου το επικρατέστερο σενάριο

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα, αναζητούνται τα αίτια της έκρηξης, με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής να εκτιμά ότι προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου.

Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7. Καθώς φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

Δείτε επίσης