Ελλάδα

Ανοιχτή η Συγγρού - Αυτοψία Θεοδωρικάκου στο σημείο της έκρηξης

siggrou

Ανοιξε απόψε λίγο πριν τις 21:00 η λεωφόρος Συγγρού, η οποία παρέμενε κλειστή μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κτίριο.

Συγκεκριμένα, η έκρηξη σημειώθηκε σε εξαώροφο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού 3, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα.

Μάλιστα, προκάλεσε τον τραυματισμό ενός 78χρονου.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης για αυτοψία αλλά και για να δοθεί η απαραίτητη καθοδήγηση στα συνεργεία.

Γιατί έγινε η έκρηξη στη Λεωφόρο Συγγρού

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτίριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται, καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική και συγκεκριμένα από 18 πυροσβέστες που έφτασαν εκεί με 6 υδροφόρα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Ωστόσο, από το ωστικό κύμα της σφοδρής έκρηξης υπέστη σοβαρές ζημιές όλο το κτίριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και το απέναντι κτίριο, τόσο σε τζάμια όσο και σε τοίχους. Τζάμια έσπασαν σε απόσταση 200 μέτρων σε κτίρια αλλά και σε δύο αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, δεν έχει εντοπιστεί κάτι που να θεωρείται ύποπτο και ως εκ τούτου έχει απομακρυνθεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, δεν προκύπτει να υπήρξε διαρροή φυσικού αερίου. Στο κτίριο υπάρχει μεν παροχή, αλλά σε άλλους ορόφους. Δεν αποκλείουν να έχει γίνει έκρηξη φιάλης υγραερίου, η οποία να λειτούργησε ως ντόμινο με την παροχή φυσικού αερίου και αντίστροφα.

Τι κατέθεσε ο τραυματίας στις Αρχές

Όπως μετέδωσε το OPEN για τον τραυματία από την έκρηξη στη Λεωφόρο Συγγρού, πρόκειται για τη μοναδική μαρτυρία από εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με ό,τι υποστήριξε ο ίδιος στους πυροσβέστες, πριν από μερικές ημέρες είχε διαπιστώσει μια έντονη οσμή αερίου, αλλά δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία. Σήμερα το πρωί, μόλις σηκώθηκε, πάτησε τον διακόπτη για να ανοίξει το φως στο σπίτι όπου διέμενε και εκείνη τη στιγμή έγινε η έκρηξη.

Ο τραυματίας αναμένεται να δώσει νέα κατάθεση, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες

Δείτε επίσης