Ελλάδα

Αττική οδός: Ποιοι θα λάβουν την αποζημίωση; - «Κλειδί» οι κάμερες και τα διόδια

Αττική οδός: Ποιοι θα λάβουν την αποζημίωση; - «Κλειδί» οι κάμερες και τα διόδια

Ένα από τα σενάρια θέλει να ορίζονται ως δικαιούχοι όσοι πέρασαν από τα διόδια της Αττικής Οδού τη Δευτέρα μετά τις 10:00

Στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών θα βρεθεί σήμερα, Πέμπτη, η διοίκηση της Αττικής Οδού, με σκοπό να συζητηθούν οι προϋποθέσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων ύψους 2.000 ευρώ στους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς», που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ευρισκόμενος σε συνεννόηση με τον υπουργό, Κώστα Αχ. Καραμανλή, θα είναι αυτός που θα κάνει την πρώτη προσέγγιση από πλευράς της Πολιτείας με την εταιρεία.

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της την Τρίτη, ενημέρωνε ότι θα διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα, μετά και το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποζημιωθούν όσοι εγκλωβίστηκαν για ώρες και ταλαιπωρήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Στη συνάντηση πρόκειται να συζητηθεί σε πρώτη φάση το εύρος του αριθμού των δικαιούχων της αποζημίωσης. Για αυτό τον λόγο, θα αξιοποιηθούν όλα τα τεχνικά και ψηφιακά μέσα. Μένει έτσι, να καθοριστεί πόσα οχήματα βρέθηκαν στην Αττική Οδό την περασμένη Δευτέρα αλλά και πόσες ώρες έμειναν εγκλωβισμένα. Ένα από τα «πειστήρια» για τα παραπάνω, είναι η καταγραφή του εκάστοτε οχήματος μετά το πέρασμα από τα διόδια και η διάρκεια παραμονής.

Ένα από τα σενάρια θέλει να ορίζονται ως δικαιούχοι όσοι πέρασαν από τα διόδια της Αττικής Οδού τη Δευτέρα μετά τις 10:00, ενώ είναι πιθανόν να προσμετρηθεί και η διάρκεια παραμονής και εγκλωβισμού στον αυτοκινητόδρομο.

Δείτε επίσης