Ελλάδα

Σύλληψη γονέων στη Ρόδο που δεν έστελναν το παιδί τους στο σχολείο

Αττική

Οι γονείς παραπέμπονται σε δίκη

Ολοένα και περισσότερα γίνονται τα περιστατικά, όπου αρνητές γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, κάτι που συνέβη πρόσφατα στη Ρόδο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr, σε ρητή δικάσιμο παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελέα Υπηρεσίας χθες, Τετάρτη, οι γονείς ενός 12χρονου κοριτσιού που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διότι δεν την έστελναν στο σχολείο.

Για την ακρίβεια, το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου 2022 οι γονείς εμφανίστηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να εξεταστούν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικότητας φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο.

Εξεταζόμενοι υποστήριξαν ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και προβλημάτων υγείας της κόρης τους δεν την έστειλαν φέτος στο σχολείο αλλά ούτε και προτίθενται να την στείλουν για φοίτηση στο δημοτικό σχολείο.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πατέρας ενός 10χρονου που συνελήφθη πρώτος, καθώς, επίσης, δεν τον έστελνε στο σχολείο.

Δείτε επίσης