Ελλάδα

Προς παράταση τα μέτρα μετά τα διαδοχικά «μαύρα» ρεκόρ

estiasi-10

Η κυβέρνηση στοχεύει σε χαλάρωση των μέτρων, αφότου σημειωθεί υποχώρηση στα νούμερα θανάτων και διασωληνωμενων

Προς παράταση οδεύουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς χθες, Τετάρτη, καταγράφηκε «μαύρο» ρεκόρ θανάτων (115) για τον Ιανουάριο, με την επιτροπή να συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι και να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις.

Ειδικότερα, η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά τη χθεσινή αναβολή, λόγω κακοκαιρίας, συνεδριάζει με κεντρικό θέμα την παράταση ή μη των μέτρων, που λήγουν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, ο Θάνος Πλεύρης κάνει λόγο για αποκλιμάκωση σε ολους τους δείκτες από την επόμενη εβδομάδα και η κυβέρνηση στοχεύει σε χαλάρωση, αφού πρώτα έχει σημειωθεί υποχώρηση στα νούμερα θανάτων και διασωληνωμενων.

Τα ισχύοντα μέτρα είναι απαγόρευση μουσικής στους χώρους διασκέδασης, μόνο καθήμενοι έως έξι άτομα ανά τραπέζι, περιορισμός ωραρίου έως τις 00:00, υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ, σούπερ-μάρκετ κ.α.).

Παράλληλα, οι ειδικοί καλούνται να αξιολογήσουν ξανά την κατάσταση βάσει του αριθμό των ημερήσιων θανάτων, των νέων κρουσμάτων, των νοσηλειών και της κατάστασης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αλλά και της πορείας των εμβολιασμών, συνδυαστικά με τον αστάθμητο παράγοντα κακοκαιρία «Ελπίδα» που κανείς επί του παρόντος δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν έχει επιδράσει θετικά ή αρνητικά στην πορεία της επιδημίας.

Δείτε επίσης