Ελλάδα

Τα σενάρια για τα μέτρα - Συνεδριάζει η Επιτροπή, ποιες αλλαγές εξετάζονται

estiasi

Στο «τραπέζι» είναι η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση

Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται μερική χαλάρωση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στο «τραπέζι» είναι η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, ενώ θα εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση όρθιων θαμώνων. Την ίδια στιγμή, υπάρχει πιθανότητα αύξησης του αριθμού των θεατών στα γήπεδα, που τη δεδομένη στιγμή είναι στο 10% της πληρότητας.


Τα ισχύοντα μέτρα είναι απαγόρευση μουσικής στους χώρους διασκέδασης, μόνο καθήμενοι έως έξι άτομα ανά τραπέζι, περιορισμός ωραρίου έως τις 00:00, υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ, σούπερ-μάρκετ κ.α.).


Παράλληλα, οι ειδικοί καλούνται να αξιολογήσουν ξανά την κατάσταση βάσει του αριθμό των ημερήσιων θανάτων, των νέων κρουσμάτων, των νοσηλειών και της κατάστασης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αλλά και της πορείας των εμβολιασμών, συνδυαστικά με τον αστάθμητο παράγοντα κακοκαιρία «Ελπίδα» που κανείς επί του παρόντος δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν έχει επιδράσει θετικά ή αρνητικά στην πορεία της επιδημίας.

Δείτε επίσης