Ελλάδα

Έκρηξη στη Συγγρού: Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές και το οπλοστάσιο του 78χρονου

syggrou_ereunes_xr

Πέρασαν δύο ημέρες από την έκρηξη που ταρακούνησε τη Συγγρού και ακόμα οι πραγματογνώμονες της εταιρείας αερίου και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής ψάχνουν τα αίτια που την προκάλεσαν.

Μέχρι τώρα όλα δείχνουν πως η έκρηξη δεν οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, αλλά σε διαρροή υγραερίου. Ωστόσο, το γεγονός πως το διαμέρισμα 3 της Συγγρού δεν διαθέτει σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου προκαλεί ερωτηματικά,

Αντίθετα, παροχή φυσικού αερίου διαθέτει το κτίριο στον αριθμό 7 και όπως φαίνεται το ωστικό κύμα, δημιούργησε έκρηξη στο διαμέρισμα του κτιρίου 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Πλέον, οι πραγματογνώμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 78χρονος ένοικος του ημιορόφου να είχε στο σπίτι του φιάλη υγραερίου από την οποία μπορεί να ξεκίνησε η διαρροή.

Αυτή η θεωρία ενισχύεται από την κατάθεση του ηλικιωμένου, ο οποίος είπε πως το προηγούμενο βράδυ το διαμέρισμα του μύριζε γκάζι.
Ο 78χρονος ωστόσο, δεν θυμάται αν η έκρηξη ήρθε όταν άνοιξε το φως, ή όταν άναψε τσιγάρο.

Η σφοδρότητα της έκρηξης οφείλεται και στο γεγονός πως ο ηλικιωμένος διατηρούσε στο σπίτι του ένα μικρό οπλοστάσιο, αφού οι έρευνες της αστυνομίας έφεραν στο φως μια καραμπίνα, ένα σκουριασμένο περίστροφο, ένα αεροβόλο όπλο, 1000 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και κάποιους διαρρηγμένους κάλυκες.


Αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής εκτιμούν πως η μεγάλη ποσότητα πυρίτιδας πού ήταν αποθηκευμένη στο σπίτι έκανε πιο ισχυρό το ωστικό κύμα το οποίο προκλήθηκε από τη διαρροή υγραερίου στο κτίριο.

Δείτε επίσης