Ελλάδα

Στη Σαλαμίνα η τραυματισμένη φάλαινα, συγκινεί η εθελόντρια που της τραγουδά (pics+vids)

ΦΑΛΑΙΝΑ ΦΥΣΗΤΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εξακολουθεί να είναι σε κρίσιμη κατάσταση ο «Σωτήρης»

Στη Σαλαμίνα προσάραξε η φάλαινα που εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής στον Άλιμο, ενώ συγκίνηση προκαλεί μία εθελόντρια που τραγουδά στο τραυματισμένο ζώο.

«Ειδοποιήθηκε άμεσα από το τοπικό Λιμεναρχείο η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ μαζί με τον ΑΡΙΩΝ για την επαναπροσάραξη του ίδιου Ζιφιού σε νησί του Σαρωνικού. Η Ομάδα διάσωσης Κτηνιάτρων και εθελοντών των Αθηνών ανταποκρίνεται στο σημείο. Παρακαλούμε μην παρενοχλείτε το θηλαστικό», αναφέρει σε ανάρτησή της η ομάδα διάσωσης Αρίων.


Για την επιστροφή της φάλαινας στα ρηχά μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

«Χθες ο Σωτήρης, όπως τον ονόμασαν οι διασώστες και εθελοντές, έδειξε να ανταποκρίνεται στην αντιβίωση ενώ του έγιναν διάφορες αιματολογικές εξετάσεις για να προσαρμοστεί η φαρμακευτική αγωγή. Πρόκειται για ένα είδος φάλαινας – θησαυρός για τις ελληνικές θάλασσες και σημαντικότατος κρίκος στη βιοποικιλότητα της θαλάσσιας αλυσίδας», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Χθες έδειξε ότι ο Ζιφιός ανταποκρινόταν στην αγωγή κι έτσι αποφασίσαμε σε συνεργασία και με το λιμενικό να το οδηγήσουν στα βαθιά γιατί είχε αρχίσει να αποκτά καλή πλευστότητα κι όλο το βράδυ όσο ήταν δυνατόν – διότι έκανε και καταδύσεις – το παρακολουθούσαμε. Σήμερα το πρωί δεν είναι και τόσο ευχάριστα τα νέα με την έννοια ότι εμφανίζεται στα ανατολικά της Σαλαμίνας, άρα το γεγονός ότι επιστρέφει εκ νέου προς τα ρηχά δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό. Θα στείλουμε επαγγελματίες δύτες -γιατί είναι πιο βαθιά το ζώο – προκειμένου να του χορηγήσουν πάλι φαρμακευτική αγωγή έτσι ώστε να το βοηθήσουμε να επιστρέψει κατά το δυνατόν με περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στο φυσικό του περιβάλλον».

Την ίδια ώρα, συγκίνηση προκαλεί ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει μια εθελόντρια από την Ομάδα της All For Blue organization να βρίσκεται δίπλα στο νεαρό ζιφιό, τον «Σωτήρη» – όπως τον ονόμασαν που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή- και να του τραγουδάει.

Δείτε επίσης