Ελλάδα

Αστυνομικοί και επιχειρηματίες πίσω από τα πάρτι ακολασίας - Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος Ν. Διαλυνάς

georgia-mpika-

Τρία μεγάλα κυκλώματα εκμετάλλευσης γυναικών, με «φόντο» τον βιασμό της Γεωργίας, αποκαλύπτει στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο γνωστός δικηγόρος

Τουλάχιστον πέντε εν ενεργεία αστυνομικοί και διάφορα άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετοί επιχειρηματίες, καταγγέλλονται από δύο μάρτυρες (μία γυναίκα και έναν άνδρα) ως μέλη τριών μεγάλων κυκλωμάτων μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών, που εμπλέκονται παράλληλα σε παράνομο τζόγο και εκτεταμένη φοροδιαφυγή, έως εκβιασμούς και απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ουσιαστικά, σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο Θεσσαλονίκης Νίκο Διαλυνά, που έχει γίνει δέκτης αυτών των καταγγελιών,

Πρόκειται για τρία κυκλώματα, τα οποία εμπλέκονται και στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας και λυμαίνονται όλη τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κάποιος που συμμετείχε άμεσα ή έμμεσα στο πάρτι του ξενοδοχείου συσχετίζεται με τις εν λόγω οργανώσεις, μέλη των οποίων συνεργάζονται.

Μετά την αποκάλυψη του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Νίκος Διαλυνάς δέχθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2022 ένα e-mail από άτομο που εμφανίστηκε ως γυναίκα και, όπως δηλώνει στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο γνωστός δικηγόρος, έχει «τρομακτικές πληροφορίες όχι από ένα αλλά από πολλά εμπλεκόμενα πρόσωπα». Το άτομο αυτό κατήγγειλε μία σειρά αντίστοιχων περιπτώσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και πολλές άλλες σοβαρές έκνομες ενέργειες από δεκάδες δράστες – μέλη τριών οργανωμένων κυκλωμάτων. Ένας εκ των αρχηγών μάλιστα, φέρεται να είναι συνιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη και, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αλιεύει νεαρά κορίτσια από σχολικές εκδρομές, με σκοπό να τα στέλνει σε πάρτι με εύπορους πελάτες.

Το δεύτερο πρόσωπο

Όπως αποκαλύπτει στη «ΒτΚ» ο κ. Διαλυνάς, τρεις ημέρες αργότερα, δέχθηκε ανάλογο e-mail από δεύτερο καταγγέλλοντα, άντρα αυτή τη φορά, ο οποίος εμφανίζεται ως άνθρωπος που «ξέρει τα πράγματα από μέσα». «Μπορεί να είναι μέλος του κυκλώματος ή πρόσωπο που είχε πόστο σε ένα μαγαζί, όπως εκτιμώ εγώ», δηλώνει ο κ. Διαλυνάς, που ζητά και οι δύο να τεθούν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων ώστε να πουν περισσότερα και πιο αξιοποιήσιμα νομικά στοιχεία. «Η ροή των πληροφοριών από τα δύο αυτά συγκεκριμένα άτομα – πληροφοριοδότες, είναι συνεχής και πολύ εξειδικευμένη, με ονόματα, στοιχεία και άλλα σχετικά αποδεικτικά υλικά», προσθέτει. «Τουλάχιστον ο ένας προτίθεται να καταθέσει στις Αρχές. Καταγγέλλονται πάνω από πέντε αστυνομικοί, από διάφορες θέσεις και ειδικότητες, καταγγέλλονται ονομαστικά πρόσωπα και καταστάσεις. Οι γυναίκες-θύματα είναι πάνω από 100, τις οποίες τα μέλη του κυκλώματος εξωθούσαν ή και εξωθούν στην πορνεία αφού προηγουμένως αλιεύονται από ειδικές ομάδες των οργανώσεων που έχουν αυτό το σκοπό. Οι ηλικίες τους είναι από τα όρια της ανηλικότητας έως τα 25 έτη. Και από αυτές, ένα 20% πηγαίνει σε “ειδικούς πελάτες”, δηλαδή άτομα με χοντρό πορτοφόλι και διασυνδέσεις που κάνουν προηγουμένως επιλογή. Για να διερευνηθούν

ορθά τα στοιχεία αυτά, πρέπει να υπάρξει συντονισμός όχι μόνο μίας υπηρεσίας, δηλαδή της Ασφάλειας, αλλά τουλάχιστον τριών. Δηλαδή των Εσωτερικών Υποθέσεων, του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Οργανωμένου Εγκλήματος. Και αυτές οι τρεις υπηρεσίες να συντονίζονται από έναν κορυφαίο και έμπειρο αστυνομικό που να τελεί σε άμεση συνεργασία και ανοιχτό δίαυλο με τον εισαγγελέα».

Ο κ. Διαλυνάς έχει ήδη δώσει τα πρώτα στοιχεία που ήρθαν εις γνώση του τόσο στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης όσο και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέσω συνεργάτη του στην Αθήνα.

Συγκάλυψη

«Από την ώρα που κατέθεσα τα στοιχεία στις εισαγγελικές Αρχές έχει υπάρξει προσπάθεια συγκάλυψης από τους εμπλεκόμενους μέσω ισχυρών γνωριμιών που έχουν στον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο», δηλώνει στη «ΒτΚ» ο κ. Διαλυνάς, χωρίς όμως να θέλει, προσώρας, να επεκταθεί. «Θα σας πω περισσότερα ανάλογα με τις δικαστικές εξελίξεις», αναφέρει, αφήνοντας να εννοηθεί για τελικές επιρροές σε αστυνομικούς παράγοντες.

Αντίγραφο των πρώτων καταγγελιών εστάλη και στις κυπριακές Αρχές, για να προχωρήσουν και εκεί οι έρευνες, αφού συσχετίζεται με την αντίστοιχη υπόθεση της Γεωργίας.

Η συνάρτηση με την υπόθεση της 24χρονης, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είναι ότι κάποιος από τους εμπλεκόμενους στο πάρτι της σουίτας κατονομάζεται ως μέλος σε μία από τις τρεις συμμορίες που λυμαίνονται την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά κυρίως πορνεία, ναρκωτικά και τζόγο.

Σε κλοιό οι εμπλεκόμενοι για τον βιασμό στη σουίτα

Κομβικό πρόσωπο στις έρευνες για τον καταγγελλόμενο βιασμό της 24χρονης Γεωργίας είναι ο μετρ του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, που φέρεται να έστησε το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και ο οποίος περιγράφεται ως ένα πρόσωπο που έστηνε πάρτι ανδρών και «ψάρευε» νεαρά όμορφα κορίτσια. Ήδη φέρεται ότι κατέθεσε στις Αρχές ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων και ότι αρνήθηκε κάθε κατηγορία, και ιδίως ότι οργάνωσε το πάρτι. Οι εισαγγελικές έρευνες επεκτείνονται και σε άλλα πρόσωπα που ως ατζέντηδες γυναικών της showbiz διοργανώνουν ανάλογα πάρτι. Ένας-ένας θα περάσουν από το κατώφλι των Αρχών για να δώσουν και αυτοί εξηγήσεις. Οι έρευνες κινούνται σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Το πρώτο έχει να κάνει με την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα ότι κάποιος της έριξε «χάπι βιασμού» στο ποτό και στη συνέχεια βιάστηκε ομαδικά από δύο ή τρία άτομα. Το δεύτερο κομμάτι, που έχει και διεθνές ενδιαφέρον, είναι αν στην Ελλάδα δρα ένα γιγαντιαίο κύκλωμα που με έδρα την Αθήνα και την Κύπρο και παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη, Ντουμπάι και Μύκονο, «ψαρεύει» νεαρές γυναίκες και τις εκδίδει στην πορνεία και τα πάρτι με κοκαΐνη σε πολυτελή ξενοδοχεία και αλλού.

Προσώρας, στο πλαίσιο της έρευνας αστυνομικών, εισαγγελικών και ανακριτικών Αρχών για τα γεγονότα στη σουίτα 401, έχουν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, τα κινητά τηλέφωνα και εξετάζεται το περιεχόμενό τους, αφενός των τεσσάρων προσώπων που εμπλέκονται και αφετέρου άλλων ατόμων που βρίσκονταν παραμονή Πρωτοχρονιάς στο χώρο.

Χθες παραδόθηκε στην ανακρίτρια η τελική έκθεση με τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης. Ήδη, σε πρώτη φάση έχει εντοπιστεί υπνωτική ουσία που φέρεται να προσφέρθηκε στη Γεωργία μέσω ποτού: «Με το χάπι αυτό, δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι σου γίνεται, ούτε μπορείς να αντιδράσεις και δεν θυμάσαι τίποτα», τονίζει ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώτας. Επίσης, από τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA βρέθηκε σπερματική κηλίδα στο μανίκι της 24χρονης και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ρούχου της.

Δείτε επίσης