Ελλάδα

Δολοφονία 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Έφοδος της Aστυνομίας σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ

ASTINOMIA

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της δολοφονίας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των ερευνών, δυνάμεις της Αστυνομίας, και για την ακρίβεια της υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που στεγάζεται ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Θύρα 4.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον ένας από τους τριες προσαχθέντες φέρεται να συνδέεται με το στυγερό έγκλημα με οπαδικά κίνητρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αδικοχαμένος 19χρονος βρισκόταν σε ένα στενό κοντά στο σπίτι του μαζί με άλλους φίλους του.

Τότε, άγνωστοι περνώντας με αυτοκίνητο τους ρώτησαν τι ομάδα είναι. Στη συνέχεια κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να επιτίθενται στην παρέα του 19χρονου.

Η ιατροδικαστική έρευνα αναφέρει ότι ο θάνατος του Άλκη προήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία αλλά και από τα δολοφονικά χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι προκαλώντας του σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ακόμη και αν δεν είχε δεχτεί το χτύπημα με το δρεπάνι στο πόδι ήταν πολύ δύσκολο να μείνει ζωντανός, λόγω αυτών των χτυπημάτων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστής έρευνας, βρέθηκαν δύο τραύματα στον αριστερό κι ένα στον δεξί μηρό, τα οποία προκλήθηκαν από «νύσσον και τέμνον όργανο» και είχαν ως αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος.

Τα παραπάνω τραύματα σε συνδυασμό με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επέφεραν τον θάνατό του, είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιατροδικαστής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι Αρχές έχουν κάποιες καταθέσεις μαρτύρων ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν δέκα άτομα. Η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της και εξετάζει και το φονικό όπλο, ένα δρεπάνι το οποίο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Δείτε επίσης