Ελλάδα

Θεματική ενότητα για τη διαφορετικότητα στα σχολεία μετά την επίθεση στον μαθητή που έβαλε φούστα

Τι αναφέρει για το σοκαριστικό επεισόδιο ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης, στο «Vradini.gr»

12345

Σε εισαγωγή θεματικών ενοτήτων, μεταξύ των οποίων και για την αποδοχή της διαφορετικότητας, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, στον απόηχο της άγριας επίθεσης που δέχτηκε 12χρονος μαθητής σε σχολείο στο Ίλιο, επειδή φορούσε φούστα.

Για το περιστατικό παρενέβη το υπουργείο, διατάσσοντας έρευνα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο καθηγητής απέβαλε το παιδί από την αίθουσα, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «είσαι η ντροπή της κοινωνίας».

Μιλώντας στο Vradini.gr, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης σημείωσε ότι οι θεματικές ενότητες θα αφορούν στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι στο σχολείο στο Ίλιον όλα κυλούν ομαλά, μετά το συμβάν. Τα μαθήματα γίνονται κανονικά, δίχως προβλήματα. Η οικογένεια του μαθητή που δέχτηκε την επίθεση δεν έχει επικοινωνήσει με το υπουργείο, ωστόσο, το τελευταίο είναι ανοιχτό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως τόνισε ο κ. Κόπτσης στο «Vradini.gr».

Από την πλευρά τους, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου εξέφρασαν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στον μαθητή, φορώντας τα αγόρια φούστες και τα κορίτσια παντελόνια και γραβάτες.

Αναρτήθηκαν σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βασικό σύνθημα «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο».

Δείτε επίσης