Ελλάδα

Διευθύντρια μουσικού σχολείου στο Ίλιον: «Παλεύω για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα»

«Το καθαρό και αμετάκλητο πιστεύω μου είναι ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον», αναφέρει μεταξύ άλλων η διευθύντρια σε ανάρτησή της

mousiko_sxolio

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε ο καθηγητής στο Ίλιον, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες χαρακτήρισε «ντροπή της κοινωνίας» μαθητή που εμφανίστηκε με φούστα, ενώ στο πλευρό του 12χρονου στάθηκαν αμέσως οι συμμαθητές, ο σύλλογος γονέων, αλλά και η διευθύντρια του σχολείου.

Μάλιστα, η τελευταία έγραψε σε ανάρτησή της: «Όλη μου τη ζωή, θυμάμαι να παλεύω να εμπνεύσω τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το καθαρό και αμετάκλητο πιστεύω μου, ότι κανείς άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Ξεκαθάρισα και διέγραψα οριστικά απ’ τη ζωή μου όσους και όσες δεν αποδέχονταν τα παραπάνω. Κι αυτό γιατί τους θεωρούσα πάντα φασίστες».

Ο sygkekrim;enow καθηγητής βρέθηκε σε άδεια, έπειτα από την καταγγελία για τη λεκτική επίθεση στον μαθητή και το υπουργείο Παιδείας ερευνά την υπόθεση τονίζοντας παράλληλα πώς πρέπει να είναι το σύγχρονο σχολείο.

«Εμείς όπως ρητά διαβεβαιώνουμε θέλουμε ένα συμπεριληπτικό δημοκρατικό σχολείο και για αυτό δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Το συμβάν στο Ίλιον πυροδότησε πολλές αντιδράσεις στα σχολεία με συλλογικότητες και φορείς να ζητούν να μπει το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην εκπαίδευση.

Η διαδικασία για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στο σχολείο βρίσκεται σε εξέλιξη με μαθητές γονείς κι εκπαιδευτικούς να βρίσκονται δίπλα στο 12χρονο παιδί.

Δείτε επίσης