Ελλάδα

Καλάβρυτα: Εντείνεται η αγωνία για τους αναρριχητές - Πιθανόν να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα

Στο «κόκκινο» η αγωνία για τους τρεις αγνοούμενους των Καλαβρύτων

kalavryta-agnnoumenoi-erevnes-eikones.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εντοπισμού των τριών αγνοούμενων στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, οι οποίοι αγνοούνται τις τελευταίες ώρες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διασώστες έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ένα κράνος κι ένα μπουφάν, ενώ η δυνατότητα πρόσβασης είναι περιορισμένη, καθώς το σημείο στο οποίο επικεντρώνονται οι έρευνες, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Χιονοδρομικό, είναι πολύ δύσκολο.

Η Πυροσβεστική αναφέρει πως το πιο πιθανό σενάριο είναι οι αναρριχητές να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα, την ώρα που έκαναν αναρρίχηση.

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται, επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης Αγριος.

Όπως πρόσθεσε, «είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές». Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ο Αλέξης Αγριος λέει ότι είναι καλές.

Το χρονικό της επιχείρησης

Σύμφωνα με το kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «Μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αυτή την ώρα είναι εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή Ύδατα Στυγός, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό τους.


Δείτε επίσης