Ελλάδα

Με C-130 μεταφέρθηκε στην Αθήνα 11χρονος με κορωνοϊό

Το παιδί νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το καλοκαίρι είχε νοσήσει ξανά από κορωνοϊό

C-130

Στην Αθήνα μεταφέρθηκε με C-130 από τη Μυτιλήνη ένα παιδί 11 ετών με κορωνοϊό, καθώς υπέστη πνευμονική εμβολή, ενώ είχε νοσήσει ξανά το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 21 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική covid του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ενώ ένας ασθενής είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Το 80% των ασθενών είναι θετικοί στην μετάλλαξη «Όμικρον», ενώ στο ίδιο ποσοστό κυμαίνεται και ο αριθμός των ανεμβολίαστων, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο υπεύθυνος της Μονάδας covid, Μπάμπης Ανιτσάκης.

Εξαιτίας της σταθεροποίησης των κρουσμάτων επίσης όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Διοικητής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης, αποδίδεται σήμερα η 1η παθολογική κλινική στα παθολογικά περιστατικά, και παραμένουν για νοσηλείες covid η Β΄ Παθολογική Κλινική και η Μονάδα Λοιμωδών

Αναφορικά με τις μολύνσεις στα σχολεία του Βορείου Αιγαίου την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 69 μολύνσεις στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( 45 Λέσβος, 10 Σάμος, 14 Χίος, και 94 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας ( 41 Λέσβος, 24 Σάμος, 29 Χίος). Επιπλέον, βρέθηκαν θετικοί στη νόσο 19 εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις σχολικές Μονάδες του Β. Αιγαίου.

Δείτε επίσης