Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Ποιος είναι ο 25χρονος «Αθηναίος» που πήρε προθεσμία για την Παρασκευή

Ο 25χρονος κατάγεται από γνωστή οικογένεια της Τήνου και είχε φύγει από το νησί πριν από πολλά χρόνια

1

Στην Αστυνομία παραδόθηκε ο 25χρονος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος, το όνομα του οποίου εμπλέκεται με την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ενώ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο 25χρονος κατάγεται από γνωστή οικογένεια της Τήνου και είχε φύγει από το νησί πριν από πολλά χρόνια, προκειμένου να φοιτήσει σε σχολή μαγειρικής στην Αθήνα.

Η μητέρα του, Βαλεντίνα Γαβριελάτου, ήταν πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του νησιού και αναπληρώτρια συντονίστρια της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, ενώ ο πατέρας του εργαζόταν στο παρελθόν στην Παναγία της Τήνου. Από νεαρή ηλικία έμπλεξε με οργανωμένους οπαδούς.

Τη στιγμή που η Αστυνομία έφτασε στο νησί στο πλαίσιο των ερευνών για τους συμμετέχοντες στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, οι γονείς σε κατάσταση σοκ περίμεναν υπομονετικά στο σπίτι τους να τους καλέσει στο τηλέφωνο ο 25χρονος. Όταν ο νεαρός τηλεφώνησε, του είπαν να παραδοθεί, πράγμα που στη συνέχεια έκανε.

Εν τέλει, ο 25χρονος παραδόθηκε στις Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου, πηγαίνοντας με τη δικηγόρο του στην ανακρίτρια.

Στην κατάθεσή του, αστυνομικός για την αιματηρή επίθεση στην οδό Γαζή στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ο 19χρονος Άλκης δολοφονήθηκε από τη συμμορία των χούλιγκαν, αναφερόμενος στον Α.Β. τόνισε ότι, όπως προέκυψε, τυγχάνει σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο ποιο ρόλο είχε ο 25χρονος στη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου εναντίον του Άλκη Καμπανού και των φίλων του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον 25χρονο:

Σε ανακοίνωσή της, μετά την παράδοση του 25χρονου, η αστυνομία ανέφερε χθες: «Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών μας, για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα εμφανίσθηκε αυτοβούλως στις ανακριτικές αρχές και συνελήφθη, δυνάμει του ήδη εκδοθέντος εντάλματος, 25χρονος ημεδαπός».

Δείτε επίσης